Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA OPREZ

Naši protivnici Nizozemci su bili europski prvaci

Marko Bijač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.01.2016.
u 13:27

'Psihički smo se digli nakon poraza od Srbije i odigrali dvije zadovoljavajuće utakmice protiv Francuske i Malte.'

U trećem susretu na EP-u u Beogradu hrvatske su vaterpolistice doživjele još jedan, dosad najteži poraz. Talijanke su im utrpale 31 pogodak (skoro jedan po minuti), pa su tim dragocjenija bila dva pogotka kojima su Hrvatice uzvratile. Obraz su nam spasile Ivana Butić i Dina Lordan, no pripomogla je tome i vratarka Aleksandra Ratković koja je obranila udarac iz peterca najboljoj europskoj vaterpolistici Roberti Bianconi, inače šesterostrukoj strijelkinji na ovoj utakmici.

Slijede lakše protivnice

Naše igračice u nastavku prvenstva očekuju dvoboji s nešto lakšim suparnicama: s Francuskom u nedjelju i s Njemačkom u utorak. Nakon toga, razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta nudi još lakše rivalke pa će to biti i mogućnost za poneku pobjedu, prije svega s Turskom ili Portugalom.

– Da, najgore je prošlo. Nije lako psihološki izdržati ovako visoke poraze – kaže Splićanka Anamaria Brnas, koja igra sa slomljenim prstom.

– Odlučila sam igrati na svoju odgovornost, iako su mi liječnici preporučili strogo mirovanje. No, tko zna hoće li biti sljedeće prilike. I zato sam skinula gips i rekla: igrat ću – rekla je Anamaria (21).

Hrvatske vaterpoliste danas očekuje dvoboj osmine finala s Nizozemskom (20.15, HTV 4). Ne bi to trebao biti težak suparnik izabranicima Ivice Tucka pa su predah u prvenstvu iskoristili da obiđu beogradske znamenitosti.

Šaljući obiteljima selfije s Kalemegdana, nisu zaboravili da ih za nekoliko dana očekuje teška završnica prvenstva, počevši od četvrtfinala. No, zasad su ponajprije okrenuti Nizozemcima.

Borba za medalje

– Psihički smo se digli nakon poraza od Srbije i odigrali dvije zadovoljavajuće utakmice protiv Francuske i Malte. Sad nas čeka slična utakmica s Nizozemskom i to će nam biti prilika da uvježbamo još neke kombinacije za najvažniji dvoboj koji nas očekuje, a to je četvrtfinale. Vjerujem da ćemo ući u borbu za medalje – nagovijestio je naš mladi vratar Dubrovčanin Marko Bijač (24) koji je pokazao da u svakom trenutku može zamijeniti Josipa Pavića.

Iako je nizozemski vaterpolo posljednjih godina doživio strahovit pad (na EP-u 2012. bili su 10., a 2010. i 2014. nisu ni nastupili), njihova je reprezentacija nekad bila vaterpolska velesila. Na EP-u 1950. u Beču Nizozemci su osvojili zlato (Jugoslaveni tek treći), a na OI u Montrealu 1976. okitili su se broncom dok je Jugoslavija ostala bez odličja. I zato malo opreza nije naodmet!

Komentara 1

MI
Miro
20:40 16.01.2016.

Naprijed Hrvatska kao u bitci za slobodu Domovine junački !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije