Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA VAR

Skandal u BiH! Hrvat na čelu afere namještanja utakmica, brat mu je već suspendiran!

SIPA
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL
1/4
11.11.2019.
u 09:42

Većinom su uhićeni suci s A liste Prve lige, a među njima su Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, Josip Martinović i drugi

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro članovi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode akciju pod nazivom VAR, usmjerenu protiv više nogometnih sudaca i službenih osoba zbog namještanja utakmica, i privode osumnjičene.

Tu vijest prenosi Klix.ba, a dodaje i kako je akcija počela u sedam ujutro u brojnim mjestima i gradovima, među kojima su Orašje, Brčko i Sarajevo.

Osobe koje privode osumnjičene su za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i slične korupcijske djelatnosti, a među utakmicama koje su pod istragom najviše je onih iz prošle sezone prvog razreda nogometne lige BiH.

Prema njihovim saznanjima, među njima je i bivši sudac i aktualni delegat NSBiH Vladimir Dominković iz Orašja za kojeg se sumnja da je sve organizirao. Inače, za Dominkovića se godinama vežu brojne afere.

Naime, njegov brat Iljo Dominković već je suspendiran 2012. godine iz BiH nogometa zbog sklapanja ugovora nepovoljnih za Savez. 

Većinom su uhićeni suci s A liste Prve lige, a među njima su Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, Josip Martinović i drugi.

>>> Pogledajte Kavalire iz Bednje i pjesmu o Dinamu

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
11:34 11.11.2019.

Moze jedno pitanje Hrvoje Vukcic Hrvatinic je sta ??? Bosanac Katolik ?? Roden 1368 u Kotor Varosu vladao iz Jajca ,posjed dolina Lasve ,mozete lagat sebe tko ste i sto ste ,mi znamo tko smo .

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
15:05 11.11.2019.

Ona profesorica iz Bihaća što ju Sabahudin objavio na netu - jedino dobro što dolazi iz BiH 😍

PL
platana
19:17 11.11.2019.

opasni ti posavljaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije