Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za finale

Rudić: Iz cijelog mi svijeta pišu da je ambijent predivan!

Hrvatska - Rumunjska (1)
Marko Prpić/PIXSELL, Slavko Midzor/PIXSELL
10.09.2010.
u 21:40

- Slavlja je bilo koliko ga je trebalo biti, prije svega na bazenu s navijačima, ali nema opuštanja jer želimo zlato.

Dan uoči velikog finala u našem taboru sve pršti od optimizma, ali i opreza. Nema zaletavanja, svi su svjesni snage talijanske momčadi, koja je u Zagrebu pobijedila i europske prvake Crnogorce i olimpijske pobjednike Mađare.

– Odigrali smo sa Srbijom veliku utakmicu, slavlja je bilo koliko ga je trebalo biti, prije svega na bazenu i zajedno s navijačima, no slijedi nam finalni susret. Nema mjesta samozadovoljstvu i opuštanju jer želimo otići do kraja. U tom smislu imamo loše iskustvo iz Pekinga i zato treba što prije zaboraviti utakmicu sa Srbijom – kazao je izbornik Ratko Rudić, zadovoljno dodavši:

– Utakmica sa Srbijom bila je odlična, a publika fenomenalna. Iz cijelog mi svijeta stižu poruke u kojima ljudi izražavaju svoje divljenje cijelom tom ambijentu. Zamjećuju da u gledalištu ima i puno djece – bio je i moj mali nećak od godinu i pol dana – i sve je to skupa velika promidžba vaterpola. Odlični smo organizatori, reprezentacije su nam uspješne, klubovi također, sve je u redu osim tog financijskog aspekta, ali nadam se da će i to sad krenuti nabolje. Zato je za nas subotnje finale iznimno značajno i učinit ćemo sve da razveselimo publiku i sebe – najavio je izbornik.

Rudić odlično poznaje talijansku reprezentaciju, koju je od 1990. do 2000. i sam i to vrlo uspješno vodio. O sadašnjem sastavu kaže:

– Talijanski izbornik Campagna bio je moj igrač, a poslije i pomoćnik. Talijani su pomladili reprezentaciju, počeli su pripreme prije nas, imaju dobro uvježbanu obranu na čelu s odličnim vratarom Tempestijem, igraju agresivni presing, a nedostatke na braničkim pozicijama kompenziraju jakim fizičkim kontaktom. U napadu je vrlo opasan naturalizirani Australac Figlioli, a Gitto je uspješno zamijenio ozlijeđenog Feluga. Mi ćemo kao i u prethodnim utakmicama ući motivirano, čvrsto, strpljivo, tražiti svoju priliku, a usredotočenost nam mora biti na visini u svakom trenutku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije