Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Šibenski poduzetnik pušten na slobodu. Županijska službenica se branila šutnjom: 'Pod stresom je'

Akcija Pripuz
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Dea Redžić
1/172
23.11.2023.
u 19:47

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske

  • Ravnateljstvo policije izvijestilo je jutros kako je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti
  • Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba
  • USKOK je istaknuo kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji
  • Prema neslužbenim informacijama, uhićen je Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru
  • Neslužbeno, uhićene su još tri osobe povezane s kampovima te bivša službenica Šibensko-kninske županije

GALERIJA Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Akcija Pripuz
1/161

Tijek događaja: 

19:43 - Odvjetnik Krešimir Škarica potvrdio je za HRT kako je Neda Livljanić u stresnom stanju, a na sudu se branila šutnjom.

- Ova je faza postupka tajna i ne možemo iznositi detalje što se stavlja na teret iako su neki mediji već objavili spekulacije o navodnoj inkriminaciji. Mogu vam samo reći da je izvršeno ispitivanje u dokazne svrhe. Mi smo se u ovoj fazi postupka branili šutnjom, a hoćemo li taj stav zauzeti sutra kod suca istrage - ovisi o psihofizičkom stanju moje branjenice koja je zaista u dosta stresnom stanju. Sve ju je ovo jako uznemirilo - kazao je.


17:52 - Odvjetnik Nede Livljanić, Krešimir Škarica, potvrdio je kako je jedna uhićena osoba puštena na slobodu jer je ''iznijela obranu i za njega ne postoje pritvorski razlozi''.

- Sadržaj vam ne mogu objaviti s obzirom da je istraga, odnosno kazneni postupak u ovoj fazi tajan. Međutim, radi se o, kao što su već mediji objavili, o zloupotrebi položaja ovlasti iz članka 291 Kaznenog zakona. Vidjet ćemo još kako ćemo se braniti, da li ćemo iznositi obranu ili ćemo se braniti šutnjom - komentirao je Škarica. HRT doznaje kako se navodno radi o šibenskom poduzetniku Borisu Kulušiću koji je bio prvi ispitan. 


14:25 - Petero uhićenih, kako navodi N1, stiglo je u popodnevnim satima na ispitivanje u sjedište splitskog USKOK-a. Sutra bi svi trebali pred suca, a do subote bi USKOK trebao donijeti odluke o istražnom zatvoru. Također, nakon ispitivanja, USKOK bi trebao obavijestiti javnost za što se točno uhićeni terete. 


14:20 - VIDEO Večernji ispred bespravnog kampa The View na otoku Murteru čiji je vlasnik uhićen jutros u akciji oko Pripuza


14:07 - Novinarka Večernjeg lista javila se uživo s otoka Murtera, ispred ilegalnog gradilišta investitora Zorana Pripuza koje je u lipnju otkrio Večernji list. Naša novinarka prva je objavila i rješenje ureda za turizam šibensko-kninske županije, koje je potpisala sada već bivša šefica ureda Neda Livljanić. 

>>OPŠIRNIJE

VEZANI ČLANCI:


11:40 - Nakon što istražitelji obave tzv. hitne dokazne radnje, poput pretresa domova i vozila, osumnjičeni će biti odvedeni na ispitivanje u splitski odjel Uskoka, a ako tužiteljstvo za njih zatraži istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage splitskog Županijskog suda.


11:30FOTO Policija i na Kvatriću, pretres zbog zagrebačkog kraka afere Pripuz


10:55 - Kako se neslužbeno doznaje, uhićeni su Zoran Pripuz, Dario Filipi, također vlasnik kampa na Murteru, potom Eduard Maržić, nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge kampova, Boris Kulušić, ugostitelj i poduzetnik te Neda Livljanić, nekadašnja šefica Ureda za gospodarstvo i turizam šibensko-kninske županije. Predmet istrage je sporno rješenje za fiktivni kamp u domaćinstvu koje je prije godinu dana izdao šibensko-kninski ured za turizam, a ekskluzivno ga je objavio Večernji list.

>>OPŠIRNIJE


10:05 Pripuzov graditeljski pothvat Večernji list prati od početka godine, a u međuvremenu je postao predmetom DIRH-a i DORH-a. Gradilište je zatvorila inspekcija koja je Pripuzu naložila i rušenje bespravno podignutih objekata koji su niknuli u zaštićenom obalnom pojasu, dok je Večernjakovo otkriće sporne dozvole za kamp u domaćinstvu, iako na terenu nema ni kampa ni domaćinstva - natjeralo Ministarstvo turizma da sredi nered u šibensko-kninskom uredu za gospodarstvo i turizam, gdje je kako smo doznali izdano još desetke spornih rješenja. 

Više pročitajte OVDJE.


09:35 - Prema neslužbenim informacijama, uhićenja su navodno povezana s turizmom. Akcijom je navodno obuhvaćen Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru. Također, neslužbeno se doznaje kako su uhićeni županijska službenica te troje turističkih djelatnika koji su ujedno i poduzetnici.   


09:25 - Oglasio se i USKOK koji ističe kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. 

"Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", izvijestio je USKOK. 

Nakon ispitivanja osumnjičenika, USKOK dodaje kako će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te pravodobno obavijestiti javnost.


VEZANI ČLANCI:


09:15 - Ravnateljstvo policije izvijestilo je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti", naveo je Ravnateljstvo policije. 

Kriminalističkim istraživanjem, kako se dodaje, obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske. "Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", navodi Ravnateljstvo policije.

VIDEO Pogledajte što je Pripuz napravio od uvale na Murteru

Komentara 25

SS
simpatican.simpa
11:16 23.11.2023.

Smiješno, molim DORH da neka prvo počisti stare predmete, a ne ove senzacionalističke vijesti. Pripuza su već jednom za puno veći kriminal , najprije priveli, pa na kraju oslobodili bilo kakve krivnje.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:52 23.11.2023.

Dolijao i Pripuz.

HO
homofobic
17:24 23.11.2023.

Od kada je potrebna gradevna dozvola za ogradu (zicana ograda, plot od letvi, suhozid, zid od cigle ili kamena sve je zakonski samo ograda) oko vlastita posjeda? Covjek ima pravo zastititi vlasnistvo kada progresivci s sajkacama ulaze na gradiliste i cine nuzdu na gradnji! Kome smeta "devastacija" neka se proseta 200metara pa moze vidjeti pred kucom broj 73 i 76 betoniranu gradnju do mora da ju valovi zapljuskuju i nikome nista! Pogledajte tada na Telefonskom imeniku prezimena vlasnika pa ce vam biti jasno zasto netko smije a netko ne u "drzavi hrvatskoj"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije