Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV MAJSTOR

Zambata: Nema škarice kao Draža, ali Soudani je čudo

Dinamo - Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
30.10.2017.
u 20:35

Soudani je Rijeci opet zabio gol preko glave, a najpoznatiji po takvim udarcima, po škaricama, bio je Dražan Jerković.

Prije derbija Dinama i Rijeke razgovarali smo s Krunom Jurčićem i taj vrsni stručnjak kao ključne ljude koji bi mogli odlučiti o derbiju označio je Soudanija i Olma s Dinamove te Gavranovića i Gorgona s riječke strane.

Apsolutno je Jurčić pogodio s igračima Dinama, Soudani i Olmo bili su najbolji u redovima plavih.

Kad je riječ o Rijeci, nije mogao pogoditi jer je otpao Gavranović, a plavi su zatvorili Gorgona iako je on sudjelovao u vodećem pogotku gostiju.

Dinamo - Rijeka
1/22

No, Soudani je sa svoja dva pogotka samo potvrdio da je pravi “Mr. Derby”, čovjek zabija Hajduku i Rijeci, a u ovom zadnjem derbiju u subotnje poslijepodne zabio je dva gola i potpuno preokrenuo utakmicu te su plavi slavili s 3:1 i pobjegli Rijeci na devet bodova prednosti.

S ta dva pogotka Soudani se izjednačio s legendarnim plavim napadačem Slavenom Zambatom, obojica su u 13 utakmica s Rijekom zabili po 13 pogodaka.

– Iskreno, nisam znao ni za taj podatak da sam im ja zabio 13 golova, ali svaka čast Soudaniju. Strašno mi se sviđa taj dečko, hvala Bogu da je Dinamo pogodio i doveo pravog stranca, izuzetan je igrač koji zna zabiti gol, odlučuje velike utakmice, a to nije lako – kazao nam je Zambata.

Soudani je Rijeci opet zabio gol preko glave, a najpoznatiji po takvim udarcima, po škaricama, bio je Dražan Jerković.

Prestigao Sammira i Eduarda

– Drukčije je to, Draža je škaricama zabijao sa 16 pa i 20 metara, to su bili topovski udarci, a Soudani uglavnom zabija iz blizine. Sjećam se, kad sam 1959. došao u Zagreb, Draža je sa 16 metara škaricama zabio Vladimiru Beari u derbiju s Crvenom zvezdom – prisjetio se Zambata, ali i dalje je pun hvale za Alžirca.

– Opravdao je svoj dolazak, opravdao je i plaću koju dobiva. Kad god je leđima okrenut golu, znaš da će pucati škaricama ili preko glave. I svi to znaju, a opet ga ne mogu zaustaviti.

Svaka čast Sammiru koji je u svom prvom mandatu bio odličan, s pravom je nosio naslov najboljeg stranca u povijesti Dinama, svaka čast i Eduardu koji je trpao golove kao na traci, ali Soudani je sad preuzeo naslov najboljeg.

I Dinamov najveći posao je što je uspio nagovoriti ovog igrača da potpiše novi ugovor.

– Lijepo mi je ovdje, puno mi je značilo i ono što mi je rekla obitelj: “Ako ti je ovdje dobro, ljudi su te prihvatili, onda ostani”. I odlučio sam ostati u Dinamu – rekao nam je nedavno Soudani kojem obitelj često dolazi u Zagreb, svi se ovdje dobro osjećaju, a i navijač Dinama mora se dobro osjećati kad zna da ima takvog igrača. Iako javno ne govori hrvatski, naučio ga je, razgovorljiv je i šaljiv i na hrvatskom.

Olmo prati Soudanija

Soudani posebice blista u derbijima, moglo se i u subotu vidjeti da je željan igre čim je istrčao.

– Ma volim ja igrati sve utakmice iako su derbiji s Rijekom uvijek posebni – kazao je nakon svoja dva pogotka Soudani koji je tako postao prvi vodeći strijelac lige. U 11 nastupa u prvoj ligi zabio je deset pogodaka, gledajući minutažu, zabija svakih 88 minuta, a to je sjajan prosjek.

Naravno, nije Dinamo samo Soudani, plavi su se posložili, ove sezone nisu izgubili nijednu utakmicu. A još se vidi da ima dosta mjesta za napredak u toj momčadi.

Osim Soudanija u posljednje vrijeme, u ovom prvenstvu, pa i krajem prošlog, odlično igra spomenuti Dani Olmo. I taj je dečko potpisao novi ugovor s plavima zadovoljan što je dobio priliku u prvoj momčadi još kao klinac (kao da sada s 19 godina i dalje nije klinac), ali zadovoljan je i Dinamo što ima ovakvog igrača za kojeg ne čudi da ga je Barcelona željela vratiti svjesna da je izgubila pravi biser. No, sad će je to, ako opet poželi isto, jako puno koštati.

I uz njih uvijek iskoči još netko, jednom je to Moro, drugi put Ademi, treći put Henriquez. I ovakav Dinamo ponovno postaje teško uhvatljiv za konkurenciju, sad je ponovno u ulozi apsolutnog favorita, ponovno u dobro poznatoj ulozi lovine.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 8

DU
Deleted user
20:49 30.10.2017.

Bravo Soudani žalosno je da si najviše uvredjlivih komentara dobio iz grada koji slovi kao najtolerantniji po sastavu stanovništva i gradu kulture - Reke

ST
stefj
21:59 30.10.2017.

Na derbiju se vidjelo koliko su Dinamovi igrači individualno kvalitetniji od Rijekinih. No to sve nije bilo dobro posloženo... Tek nakon primljenog gola Dinamo je počeo smisleno igrati, a ne samo napucavati lopte naprijed. Čim se igra smirila, Dinamo je preuzeo inicijativu i vezni red je dobio smisao... Ovo je i prva utakmica gdje je usljedila reakcija s klupe nakon što je Rijeka povela. Prvi puta da se promijenila taktika nakon toga... Od igrača Ademi je donio veliku promjenu u Dinamu, s njim iza leđa Olmo igra puno bolje, a i Dumbia više ne treba pokrivati toliko prostora. S čvrstim veznim redom i obrana izgleda bolje...

ZL
Zlovato
21:57 30.10.2017.

Napokon da jedan novinar napiše pravo stanje u Dinamu,napadi su trajali i trajali ,možda su se"novinarčići"ohladili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije