Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka korak do elite

Kek: Stavit ćemo flaster na usta onima koji podcjenjuju

Rijeka - Salzburg
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
03.08.2017.
u 07:54

Želja za idućeg suparnika? Nemojte mi samo moj Maribor - rekao je trener Rijeke

Rijeka će igrati play-off Lige prvaka, Rujevica je dočekala dugu, dugu europsku jesen. Bit će i kuglica i borova, koliko god je sad o njima teško razmišljati usred paklenih vrućina.

Drugu godinu zaredom hrvatski je prvak izbacio austrijskog, a prvi put je Red Bull Salzburg Hrvatsku napustio pognute glave.

Rose: Suci su ljudi, griješe...

– Uh, ovo je bila definitivno najteža taktička utakmica koju sam prošao u posljednje vrijeme. Igrali smo protiv odlične momčadi, ni trenutka nismo smjeli pogriješiti, morali smo biti koncentrirani svaku sekundu, na svakom milimetru terena – govorio je Mate Maleš, kapetan najveće momčadi u povijesti kluba, nakon što je Kekova družina izvela veliki pothvat i otplesala kolo sreće pred krcatim stadionom koji je jučer slavio rekord, silnu borbu svojih junaka i poljubac sreće slađi od najslađeg rahat-lokuma s Grand Bazaara.

Rijeka - Salzburg
1/14

Matjaž Kek je u maniri vrhunskog šahista prisilio suparnika na remi i tako odnio trijumf. A gostujući trener održao nam je dobru lekciju u trenutku kad su ga gurnuli u priliku da poentira zbog greške pomoćnika koji je neopravdano pokazao zaleđe kod nepriznatog pogotkla Red Bulla u 54. minuti.

– Suci? Ne, nemam im ništa za prigovoriti. To su ljudi, griješe. Rijeka je bila jako dobra. Mi smo razočarani. Jako razočarani – govorio je mladi njemački stručnjak Marco Rose.

Dario Župarić bio je jedan od velikih junaka. Ni on ni Elez nijednom nisu krucijalno pogriješili.

– Dobro smo podnijeli pritisak. I nije prvi put. Poslije Maksimira kad smo išli u Varaždin na finale Kupa, ja sam znao da ne možemo izgubiti ni da se igra trideset puta. Vjerujemo jedan drugom, klapa smo, kao ekipa jedino i možemo sve ovo izdržati. Nadam se da ćemo ostati na okupu jer ovo je vrhunska ekipa. Nemam nekih naročitih želja za suparnika u play-offu. Mislim da smo u ovoj fazi izvukli najtežeg mogućeg suparnika. I prošli smo ga.

Nije daleko od istine Župarić. Možda bi Olympiakos bio veća prepreka, ali Salzburg je pokazao da je gadan jer igra silovito kad je to najpotrebnije. Sljedeći suparnik? Keku samo jednu momčad ne smijete spomenuti.

– Maribor? Preskočite to pitanje. Poslao sam već čestitku i naglasio bih da su prolasci Rijeke i Maribora velike stvari za ova dva kluba u usporedbi s financijski moćnijim klubovima s kvalitetnijim ekipama. Želim i Dinamu i Hajduku i Osijeku da prođu i da tako malo stavimo flaster na usta svima onima koji govore da to ništa ne valja.

A tko su potencijalni suparnici osim Maribora? Kopenhagen, Olympiakos, Celtic i APOEL. Rijeka ima šanse protiv koga god da igra, a kolike će one biti ovisit će o tome hoće li joj u sljedeća dva tjedna forma rasti ili padati.

I Dinamo ima koristi

Ždrijeb je u petak, jedno je sigurno. Rujevica će za dva ili tri tjedna slušati ono što se dosad samo u Maksimiru slušalo. I jako davno u Poljudu. Zvuke himne Lige prvaka. Za većinu njenih igrača bit će to vrhunac karijere. Nekim starijim navijačima vjerojatno će poteći suza. Jer, ova je momčad ispunila još jedan san. A ovaj je rezultat, vjerujemo, donio radost i u Maksimir. Jer, Rijekin će tanak kadar duga jesen na dva fronta poprilično isrcpiti. Na neki način, sad možemo i više cijeniti Dinamovih pet ulazaka u elitnu klasu.

– Malo ćemo samo uživati, otići na piće, ali nismo u fazi od nekih velikih slavlja – zaključio je kapetan Maleš.     

Komentara 24

Avatar petrolio
petrolio
08:12 03.08.2017.

ajde kek ne kakaj! prošli ste dalje samo zato jer je salzburgu poništen 100% regularan gol!

DU
Deleted user
10:13 03.08.2017.

– Suci? Ne, nemam im ništa za prigovoriti. To su ljudi, griješe. Rijeka je bila jako dobra. Mi smo razočarani. Jako razočarani – govorio je mladi njemački stručnjak Marco Rose. Ovu izjavu treba čitati na svakom seminaru ili akademiji naših trenera da nauče što je trener i gentleman. Svaka čast Marco, kapa do poda.

ZA
!zagreb!
09:29 03.08.2017.

Kek po stručnosti nije ni Čačiću do koljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije