Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Rujevica i dalje neosvojiva! Riječani na korak do elitnog društva

Rujevica i dalje neosvojiva! Riječani na korak do elitnog društva
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
02.08.2017. u 22:44

Pao je i Red Bull Salzburg, nogometaši Rijeke na korak su do elite Lige prvaka! U fantastičnom ozračju pred 8000 navijača na Rujevici, momčad Matjaža Keka nije uspjela pobijediti, no 0:0 vrijedni su kao i pobjeda.

Bila je to teška bitka, pogotovo su Riječani na mukama bili u drugom poluvremenu, no uspjeli su izdržati nasrtaje Austrijanaca i na kraju pobjednički stisnuti šake pred svojim navijačima. 

A sada će Riječani s nestrpljenjem čekati ždrijeb u petak u 12 sati u Nyonu, u kojem će saznati protivnika u završnom sudaru za ulazak u Ligu prvaka.

Pokrivali ga rezultati

Prvu odličnu priliku na jučerašnjoj utakmici imala je Rijeka, Kvržić je u 5. minuti sjajno pobjegao svom čuvaru, pucao s desne strane iskosa s 10-ak metara, ali Walke je obranio loptu koja je išla u njegov lijevi kut. Odličnu šansu Kekova momčad imala je i u 27. minuti, no udarac Mišića iz slobodnjaka sa 20 metara završio je u živom zidu.

Prvu veliku priliku Salzburg je pak imao u 32. minuti, no udarac Kosovara Berishe prošao je tik uz desnu vratnicu. A već u sljedećoj akciji Red Bull je zatresao mrežu, no srećom za navijače Rijeke Dabbur je bio u zaleđu, i to barem pola metra.

Za razliku od prvog poluvremena, u kojem su bili bolji, nogometaši Rijeke u drugo su ušli preplašeno, i jako opasno živjeli prvih 15-ak minuta. A u 54. minuti pomogao im je sudac, koji je poništio regularan pogodak gostiju iz Salzburga. Minamino je zabio s pet metara, a pomoćni sudac dosudio je zaleđe iako je jedan igrač Rijeke bio najbliži svom vrataru.

Do kraja je Red Bull imao posjed, opasno prijetio, no niti jedna lopta nije završila u mreži Simona Sluge. Najbolju šansu Riječani su imali u 83. minuti, no Gorgon je u vrlo izglednoj prilici loptu s 10-ak metara poslao daleko iznad vratnice. A kada je sudac odsvirao kraj, počelo je veliko slavlje na Rujevici.

Prolaskom Red Bulla nogometaši Rijeke svom su klubu priskrbili 5,6 milijuna eura, koliko Uefa daje svakom klubu za ulazak u završno pretkolo Lige prvaka. Novac je to kojim je riječki klub zatvorio polovicu budžeta za cijelu sezonu.

U odnosu na prvu utakmicu protiv Red Bulla, Matjaž Kek ostavio je Hebera na klupi te umjesto njega dodao još jednog veznog - Matu Maleša. On je tako kao kapetan predvodio sinoć Rijeku. 

Igračima obiju momčadi treba skinuti kapu za tempo u utakmici, unatoč vrlo teškim uvjetima, te velikoj sparini i vrućini na Rujevici. Nje bilo lako igrati na 30 celzijevih stupnjeva, pa je sudac Göcek na polovici oba poluvremena dao igračima minutu  za osvježenje.

Usporedbe radi, prošlotjedna utakmica u Salzburgu igrala se na 13 stupnjeva. A remijem Rijeka je nastavila svoj čudesan niz nepobjedivosti na Rujevici Rijeka je na svom stadionu odigrala 42 utakmicu. Pobijedila je 34 utakmice, a remizirala osam puta. Posljednji domaći poraz Rijeka je imala još 16. srpnja 2015. od škotskog Aberdeena (0:3).

Ristovski odlazi u Sporting?

Utakmica protiv Red Bulla možda je bila posljednja u dresu Rijeke Stefan Ristovskog. Portugalski mediji već su preselili makedonskog reprezentativca u Sporting iz Lisabona. Tvrde kako je ostalo da hrvatski prvak i Sporting dogovore samo još neke sitnice. Makedonski desni bek bi navodno već trebao biti na putu za Portugal, a Rijeka bi trebala dobiti tri i pol milijuna eura.

Komentara 55

DU
Deleted user
22:01 02.08.2017.

Kolike pare beru suci a gresaka sve vise. Koji je smisao sporta ako ne ovisis o svom umijecu i steci vec sudackim pogreskama?

MI
mingo@
22:47 02.08.2017.

Slušam komentare igrača, svi govore "zasluženo smo prošli". Jeste li zasluženo?

DU
Deleted user
21:44 02.08.2017.

Vidim da ovdje ima malo više antihrvatskih elemenata, umjesto da podržimo sve naše klubove u Europi neki jedu govna malo previše. Baš zato Rijeka će proći u inat takvim kretenima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije