Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO ZASLUŽENO

Izbor za najboljeg igrača u Uefinoj konkurenciji bez iznenađenja: Dobitnik je Jorginho!

2020/21 UEFA Player and Coach of the Year Awards
Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
26.08.2021.
u 21:30

Jorginho je naslijedio Roberta Lewandowskog koji je godinu prije njega bio osvajač ove nagrade, a u ovogodišnjem izboru je osvojio peto mjesto.

Jorginho, veznjak Chelseja i talijanske nogometne reprezentacija, s kojima je u prošloj sezoni osvojio klupski i reprezentativni naslov prvaka Europe, proglašen je najboljim igračem u izboru Uefe.

Jorginho je dobio 175 bodova, samo osam više od belgijskog veznjaka Kevina De Bruynea iz engleskog prvaka Manchester Cityja te 15 više od klupskog kolege iz veznog reda, Francuza N'Gola Kantea.

Jorginho je naslijedio Roberta Lewandowskog koji je godinu prije njega bio osvajač ove nagrade, a u ovogodišnjem izboru je osvojio peto mjesto (140 bodova), dok je četvrti bio kapetan Argentine Lionel Messi (148 bodova) koji je nakon više od 20 godina Barcelonin dres zamijenio za onaj Paris Saint-Germaina.

Premier League - Arsenal v Chelsea Soccer Football - Premier League - Arsenal v Chelsea - Emirates Stadium, London, Britain - August 22, 2021 Chelsea's Jorginho reacts REUTERS/David Klein EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. DAVID KLEIN
Foto: David Klein/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Prije tri godine Luka Modrić je postao prvih hrvatskim nogometašem koji je ponio tu nagradu.  

Za najbolju nogometašicu u prošloj sezoni proglašena je Španjolka Alexia Putellas iz Barcelone, čije su glavne protukandidatkinje bile klupske suigračice, sunarodnjakinja Jenni Hermoso i Nizozemka Lieke Martens. Putellas je trijumfirala osvojivši 50 bodova, osam više od Hermoso i deset više od Martens.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije