Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL U ISTANBULU

Ždrijeb Lige prvaka donio dodatnu tugu za Dinamo! Messi ide na Guardiolu

Filer - Chelsea 2020/21 Season Review
Foto: Susan Vera/PA Images/PIXSELL
26.08.2021.
u 19:14

Finale se igra 28. svibnja 2022. na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu - Gazprom Areni.

Ždrijeb 67. Lige prvaka, ili 30. otkako je natjecanje preimenovano iz Kupa prvaka, u Istanbulu otkrio nam je što nadolazeća sezona nosi, a prema jakosnim skupinama, već je bilo jasno da nas čeka jako uzbudljivih gotovo devet mjeseci. To se i potvrdilo pa svakako da zaljubljenici u nogomet jedva čekaju 14. rujna i početak natjecanja.

Naime, dovoljno je bilo vidjeti prvu i drugu jakosnu skupinu da bi sve bilo jasno. Bilo je nemoguće ne dobiti barem dvije skupine s megamomčadima.

Foto: Uefa

U prvoj su jakosnoj skupini bili branitelj naslova Chelsea, osvajač Europske lige Villarreal, prvak Španjolske Atlético Madrid, prvak Engleske Manchester City, prvak Italije Inter, prvak Njemačke Bayern, prvak Francuske Lille i prvak Portugala Sporting.

Zatim je slijedila druga jakosna skupina, ali po imenima daleko jača no prva. U njoj su se nalazili Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Borussia (D).

U trećoj jakosnoj skupini su bili Porto, prvak Nizozemske Ajax, Šahtar, Leipzig, prvak Austrije Salzburg, Benfica, Atalanta i prvak Rusije Zenit.

U posljednjoj jakosnoj skupini su bili Sheriff, prvak Moldavije koji je izbacio Dinamo s ukupnih 3:0. Zatim slijedi prvak Ukrajine kijevski Dinamo, prvak Belgije Clube Brugge, prvak Švicarske Young Boys, Milan, prvak Švedske Malmö, prvak Turske Bešiktaš i Wolfsburg.

Finale se igra 28. svibnja 2022. na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu - Gazprom Areni. Novitet ove sezone jest to što ne vrijedi pravilo gola u gostima. Također, jedan je debitant - upravo Sheriff. Zanimljivost i je da Španjolci imaju čak pet predstavnika, Portugalci tri i Francuzi dva.

Tijek ždrijeba pratit od 18 sati na našem portalu.

SKUPINA A: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge

SKUPINA B: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan

SKUPINA C: Sporting, Borussia (D), Ajax, Bešiktaš

SKUPINA D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Sheriff

SKUPINA E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo (K)

SKUPINA F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

SKUPINA G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

SKUPINA H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Foto: Uefa

>>> Dinamo se mora okrenuti obrani titule prvaka

Komentara 12

CR
crocro
19:45 26.08.2021.

Ne mogu vjerovati, sve sam pročitao i nigdje ništa vezano za Dinamo. Najprije sam pomislio da li je to već bio ždrijeb za europsku ligu a kada proičitam to nema nikakve veze s dodatnom tugom Dinama. Da li to novinar može objasniti ili opravdati?

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:46 26.08.2021.

Nek uprava Dinama i dalje prodaje igrače koji nešto vrijede, zašto da se Hrvati malo vesele ako bi imali predstavnika u Ligi prvaka...

ZG
zgrio
19:30 26.08.2021.

Naslov nema veze s ničim apsolutno, ne znam kako bih ga uopće okarakterizirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije