Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA BOLJA OD CIBONE

Mršić na svoj 45. rođendan: Ne bih zamjerio igračima niti da smo izgubili

Cibona - Cedevita
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/17
13.04.2016.
u 20:34

Cedevita je ostala jedina neporažena momčad nakon četiri kola ponajviše zahvaljući Marku Arapoviću koji je bivšim suigračima ubacio 19 koševa, White je ubacio 14, Pullen 13, a Pilepić 12. Cibonine strijelce su sa po 18 koševa predvodili Filip Krušlin i James Florence.

Košarkaši Cedevite izborili su 15. pobjedu u posljednjih 20 susreta s Cibonom (83:77) i treću zaredom ove sezone. Tome su pripomogla i samo četiri centarska koša gostiju koje je postigao 36-godišnji Andrija Žižić, pri čemu se njegovu 17 godina mlađem bratu Anti Toniju dogodilo da je završio utakmicu bez iti jednog postignutog koša i bez upućena šuta. Što zahvaljujući Cedevitinoj dobroj obrani, a što njegovoj indisponiranosti.

Uoči utakmice Cedevitin trener Veljko Mršić kazao je svojim visokim igračima da je Ante dobar igrač, ali je od njih tražio da mu pokažu da je Euroliga nešto drugo. Osim dobro riješene defenzivne zadaće, kod Ante se vidjelo i da je platio ceh tome što je cijelu sezonu oslonac svoje momčadi.

- Ne zamjeram mu jer su ga jako dobro čuvali, udvajali. On je naš najbolji igrač i ima pravo i na ovakvu predstavu. Siguran sam da će se on vratiti u svoj ritam - kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Velikodušan prema igračima bio je i Cedevitin trener Veljko Mršić koji je kazao da, na svoj 45. rođendan, ne bi zamjerio igračima i da su izgubili.

- Dobro su radili cijelu sezonu pa se ne bih naljutio. Uostalom, i kod nas se osjeti umor od sezone. Bila nam je ovo čak 59. ovosezonska utakmica.

Nije se Mršić uzbuđivao niti kada je Cibona tricom Hukića u 35. minuti izjednačila na 69:69 i tako ozbiljno priprijetila.

- Vjerovao sam da za završnicu imamo više kvalitete jer smo odigrali 24 euroligaške utakmice protiv puno jačih suparnika - kazao je Mršić našalivši se na temu kombinatorike sa strancima kojih ima četiri, a može na parketu koristiti samo dvojicu:

- U jednom trenutku sam pogriješio jer sam na terenu vidio samo jednog tamnoputog igrača pa sam htio uvesti Whitea, zaboravivši na trenutak da je i Gordić stranac.

Najbolji Cedevitin strijelac bio je Marko Arapović (19), a dvoznamenkasti su još bili strijelac presudne trice (82:77) James White (14), Jacob Pullen (13), Fran Pilepić (12) i Miro Bilan (10), igrač s najboljom valorizacijom (10 koševa, 7 asistencija).

- Bilanu je to bila jedna od boljih ovosezonskih utakmica. S centarske pozicije razigrao je cijelu momčad - ustvrdio je Mršić zadovoljan i učinkom mladog Arapovića (7 skokova) koji je igrao protiv svog bivšeg kluba.

- Cibona je bila moj prvi klub, moja prva ljubav, i uvijek će mi biti čast igrati protiv tog kluba. Osim toga, uvijek je gušt igrati gradski derbi - kazao je Arapović koji je u prvom poluvremenu zabio 15 od svojih 19 koševa.

- U prvom smo dijelu iskoristili njihovo udvajanje Bilana, ja sam koristio tu rupu, što nam u drugom više nije prolazilo - objasnio je Arapović.

Kod Cibone, kojoj je ovo već drugi poraz u četiri kola, prednjačili su Florence (18), Hukić (17) i Krušlin (18 koševa) koji je kazao:

- Prvo poluvrijeme nas je stajalo možda i pobjede. Tada smo slabije rotirali u obrani. Dogovorili smo se da ćemo udvajati Bilana, a on je otvarao suigračima čiste situacije.

Nakon prve četvrtine Cedvita je vodila 25:15, a na veliki odmor otišlo se sa 47:38 za domaćina.

- S obzirom da smo dobili treću i četvrtu četvrtinu, presudna je bila prva četvrtina. Po mojoj procjeni tada su nam azbili 15-tak lakih koševa pri čemu je najviše profitirao Arapović. U završnici, kada smo stigli Cedevitino vodstvo, nedostajalo nam je i malo više vjere u pobjedu - zaključio je Mulaomerović.

Nakon četiri kola poredak u Ligi prvaka je sljedeći: 1. Cedevita 4-0, 2. Zagreb 3-1, 3. Cibona 2-2, 4. Zadar 2-2, 5. Split 2-2, Kvarner 2-2, 7. Gorica 1-3, 8. Šibenik 0-4. U petom kolu igraju se dva derbija. Zadar u subotu dočekuje Cedevitu, a istog dana igraju Cibona i Zagreb.

>> Cedevita Boži Maljkoviću mora isplatiti tri plaće, Bilan i Babić na meti Olympiakosa

Komentara 2

Avatar links
links
07:40 14.04.2016.

Solidna tekma, nije mi jasno zašto Slavica igra malo i zašto Širiščević uopće igra

ZE
zeczec
09:04 14.04.2016.

mazalin opet ni minute.da je ostao u ciboni sada bi uz zizica bio nositelj igre.pod hitno mora traziti rjesenje negdje izvan cedevite na ljeto.inace ce ga unistiti do kraja.steta i za hrvatsku kosarku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije