Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fibin arbitražni sud

Cedevita Boži Maljkoviću mora isplatiti tri plaće, Bilan i Babić na meti Olympiakosa

18.09.2012., Dom sportova, Zagreb - Bozidar Maljkovic, trener kosarkaskog kluba Cedevita.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
12.04.2016.
u 21:29

– Ni za jednog našeg igrača klub nije dobio službenu ponudu. No, sve to za nas može biti i dobra priča jer znači da smo stvorili kvalitetu koju više nije lako zadržati

Košarkaški klub Cedevita morat će Božidaru Maljkoviću isplatiti tromjesečnu plaću koja je bila predmet spora na Fibinu arbitražnom sudu (BAT). Riječ je o tri plaće koje je hrvatski klub uskratio Maljkoviću jer je nakon samo tri mjeseca rada naprasno napustio klub i otišao u Beograd.

S obzirom na to da je Cedevita na glasu kao uredan platiša, možda će nekome biti čudno što Maljković nije dobio te plaće iz mjeseca u mjesec, no problem je u tome što nije imao uvjete da otvori obrt, a time i račun na koji bi primao plaću, s obzirom na to da nije završio KIF ni višu trenersku školu. Baš na dan kad mu je stigla dozvola da može otvoriti obrt, Maljković se pokupio i otišao. Puno se tada govorilo i o razlogu njegova odlaska. Od toga da je otišao zato što su neki igrači sudjelovali u slavlju nakon oslobađanja generala Gotovine (Marko Tomas), zato što glavni sponzor kluba Emil Tedeschi za njega nije imao dovoljno privatnog vremena (Maljković se voli družiti s predsjednicima i sponzorima), do toga da se povukao jer Cedeviti s njim nije išlo ni približno dobro kako se očekivalo. No, Cedevita će mu ipak morati isplatiti te tri plaće jer je tako odlučila Fiba, kojoj je Cedevita (nije li to indikativno) zajedno sa još 11 klubova ABA lige okrenula leđa po pitanju europskih klupskih natjecanja. A hoće li na ljeto doći do novih raskida ugovora s Cedevitom ovisit će o ponudama koje će joj stići za Miru Bilana (Olympiakos, Armani) i Marka Arapovića (CSKA, Efes), igračima s kojima klub ima čvrst ugovor. No, lako bi mogli ostati bez igrača u usponu Luke Babića. Njemu istječe ugovor, a za njega se zanima trostruki europski prvak Olympiakos, a vjerojatno će se javiti i Repešin Armani. Za Pullena smo gotovo sigurni da neće ostati jer mu navodno mnogi klubovi nude dvostruko više od Cedevite, koju je iskoristio da se ponovo vrati u središte zbivanja.

– Ni za jednog našeg igrača klub nije dobio službenu ponudu. No, sve to za nas može biti i dobra priča jer znači da smo stvorili kvalitetu koju više nije lako zadržati – ističe Cedevitin sportski direktor Matej Mamić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije