Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kad isprobate ovaj pomaknuti recept za Schwartzwald tortu drugi vas više neće zanimati!

Recept nam je darovala Mihaela Brijak Gutierrez, jedna od prvih strastvenih pobornica sirovog načina prehrane na našim prostorima i autorica nekoliko vrlo uspješnih knjiga u kojima objašnjava sve prednosti sirovojedstva te dijeli s čitateljima fantastične recepte.
15. siječnja 2022. u 08:08 0 komentara 11502 prikaza
Foto: Nikola Matić

Sirova prehrana nije hit-dijeta, to je stil života koji podrazumijeva konzumaciju nekuhane, nepečene i neprerađene hrane. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima, a pritom se ne uništavaju enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Da bismo vas nagovorili da se i sami okušate u pripremi sirove hrane donosimo vam recept kojem nećete moći odoljeti!

 | Autor : Nikola Matić Foto: Nikola Matić

Schwarzwald torta

Podloga:

2 šalice oraha

1 šalica datulja

3 žlice kakao-praha

1,5 žlica kakao-zrna

Priprema:

Prvo bademe miksajte do brašna, dodajte datulje i miksajte. Stavite kakao-prah, kakao-zrna i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Polovicu šalice kore ostavite sa strane za dekoraciju vrha torte. Po kori poslažite jedan red očišćenih višanja.

Krema:

3 šalice indijskih oraščića namočenih 2 sata

1 šalica orašastog mlijeka

3/4 šalice agavina sirupa

2 žlice limuna

1 žličica vanilije u prahu

3/4 šalice kakao-mase

Priprema:

U blender stavite indijske oraščiće, mlijeko, limun, vaniliju i miksajte do glatke kreme. Na kraju dodajte kakao-maslac i miksajte ponovo. Raširite kremu po kori, koristite špatulu da biste jednolično razmazali kremu.

Vrh:

2 šalice svježih i/ili zamrznutih višanja, očišćenih

Uzmite 1 šalicu višanja i rasporedite ih po vrhu kreme. Štapićem utisnite svaku višnju u kremu. Uzmite ostatak višanja i rasporedite ih po vrhu torte. Ostatak kore možete posipati za dekoraciju. Spremite tortu u zamrzivač na dva sata, prije posluživanja. U zamrzivaču može stajati do 1 mjesec ili u hladnjaku do 3 dana. 


jeste li znali? Doris Pinčić majstorica je za vučena tijesta, ima super recept za burek od sira i koristan savjet za početnike savršenstvo bez mane Tražite recept za vrhunsko zimsko varivo bez trunke mesa? Pronašli smo ga umjesto vas! Zagreb:  Jesenski jelovnik gostionice Ficlek Domaće i tradicionalno Tanjur čistog užitka: Otkad smo u Ficleku dobili recept za krpice sa zeljem, ne možemo ih se zasititi!
tradicija
Ovo je originalni recept za samoborske kremšnite: Evo u čemu je glavna tajna pripreme
Televizijsko nasilje
Televizijsko nasilje
Sadržaji za djecu obilni su nasilnim scenama: Evo kako djecu zaštiti od gledanja neprimjernih sadržaja koji na njima mogu ostaviti negativne posljedice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.