Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Što je zdravije? Ako pečete jaja na suncokretovom ulju, ovo će vas zanimati

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.
22. studenoga 2019. u 13:15 33 komentara 20905 prikaza
Foto: Shutterstock

Jaja sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Promjenom masnoće na kojoj pečete jaja možete taj obrok učiniti još zdravijim, ali i ukusnijim. 

'Moj mali je opasan' Pijete li pivo s pjenom ili bez? Evo što nam stručnjak kaže na ovu temu

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok. 

Apetitlih Evo koje sve delicije možete probati ove godine na Adventu na Zrinjevcu!

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična"  biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa. 

robin hood brze hrane Djelatnik McDonaldsa pune dvije godine svima stavljao u porciju dodatak koji nitko nije otkrio

Ovaj gopodin na zagrebačkom Cvjetnom trgu kestenje prodaje već 47 godina: 

 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • Avatar WOP22
    WOP22:

    ako več želite zdravije jesti onda pečite jaja na masti a ne maslinovom ulju

  • modovisisajteMaraschino:

    ja ne stavljam ni mast ni ulje... narežem domaću slaninu na kockice i prvo nju na tavu i prepržim da pusti masnoću i onda zalijem jaja preko toga... nema boljeg i ukusnijeg doručka

  • rdg:

    Sve cinimo kako bi sacuvali zdrave masnoce hladnim presanjem maslina i tako dobili extra djevicansko maslinovo ulje, a onda ga zagrijavamo kako bi na njemu przili....ma gdje je tu logika??? Maslinovo ulje ima nisko taliste i nikako nije pogodno za ... prikaži još! kuhanje i pecenje...ali je zato odlicno i zdravo za salate i hladna jela, kao i za zacinjavanje vec gotovih jela.