Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puding od kruha

Nemojte bacati stari kruh: Napravite brz i jednostavan desert koji će obožavati svi

Pixabay
27.10.2021.
u 16:30

Za pripremu vam treba svega 5 minuta, ako ne računamo pečenje.

Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je šteta bacati. 

Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi - posebno djeca.

Treba vam:
Stari kruh ili tost, cijeli
250 ml mlijeka
50 g šećera
2 jaja
Vanilin šećer
Cimet 
Limunova korica
Grožđice
Komadići bijele ili crne čokolade po želji

Je li bolje držati kruh u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi? Doznajte kako će dulje ostati svjež

1/1

Priprema:
Upalite pećnicu na 170 °C. 

Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem - super je ako koristite onaj s aromom vanilije. 

U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju dodajte grožđice.

Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

Komentara 10

Avatar Svračak
Svračak
19:50 27.10.2021.

Napravi se popara. Zakuha se voda u koju je dodano malo ulja i soli, nakida se kruh na veće komade i prokuha dok ne poprimi ujednačenu konzistenciju. Ovo je nekada bila redovita hrana u vojsci.

AN
Antivakser
20:17 29.10.2021.

kakve su ovo spirine

MO
montello
14:50 28.10.2021.

treba bit sladak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije