Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Je li ovo tajni sastojak s kojim će palačinke svaki put ispasti odlične?

Svatko ima neku svoju tajnu za savršene palačinke i svi ih vole na određeni način
13. kolovoza 2021. u 07:00 7 komentara 57514 prikaza
Foto: shutterstock

Najvažniji je kod pečenja palačinki dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama pripremaRecept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo. 

Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:

1 / 3
  • 1 ¼  šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice biljnog ulja
  • 2 šalice brašna
  • 2 jušne žlice šećera
  • 3 čajne žlice praška za pecivo
  • ¼ jušne žlice soli

Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. 

Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju. 

Nitko se nije pojavio na proslavi njezina rođendana, pa joj sin priuštio iznenađenje života:

Prepoznajete li se? Žele sigurnost i podršku: Ovi horoskopski znakovi najranije ulaze u brak Sjajna ideja Svi ga imamo kod kuće: Sa samo jednim sastojkom, vratite mekoću ručnicima Kritiziraju je Djevojka otkrila: 'Potrošim 20 tisuća kuna tjedno na novu odjeću, ne volim ništa nositi dva puta'
Zoran Vakula
TRI PITANJA
Vakula: 'Bijeli' Božić u prosjeku imamo svake četiri godine
John Malkovich
Oštra kritika
Hollywoodski glumac u Zagrebu: John Malkovich izlazi još jednom pred zagrebačku publiku
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • evilelvis:

    glupost, i prasak za pecivo i ulje su potpuno nepotrebni sastojci. ali sezona kiselih krastavaca je 12 mjeseci u glavama hrvatskih piskarala.

  • NadaSZ:

    Prašak za pecivo sadrži fosfate, zato je bolje koristiti samo malo sode bikarbone.

  • Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 317
    OEF - Adminov neuspjeh br. 317:

    U tijesto za palačinke ne ide ulje, ali zato obavezno dio šećera zamijeniti vanilin šećerom i naribati koricu pola limuna u tijesto. Neponovljivo.