Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični savjeti

Ovo je jedini pravi način kuhanja riže

Shutterstock
12.03.2024.
u 13:35

Riža je namirnica koja je brzo gotova, a može se kombinirati u raznim jelima. Ipak, mnogi je pripremaju na krivi način

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, a svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako da se riža skuha na ispravan način. 

Foto: Shutterstock

Prije svega važno je da se riža ne stavi u hladnu vodu, jer će tako samo biti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Posebno se treba zakuhati voda u drugom loncu i uliti u rižu. Začiniti po potrebi i kuhati uz povremeno miješanje dok voda ne ispari. 

Važno je i paziti na sam omjer riže i vode, tako da na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode, a maslac na kraju dati će poseban sjaj.  

FOTOGALERIJA Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

1/11
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
06:57 30.08.2019.

Ovo je JEDAN OD načina za kuhanje riže, svako kuha kak njemu paše! Još uvijek čekam članak o otkrivanju tople vode...

DO
dopizdilomi
08:56 30.08.2019.

Kada je sve lijepo objašnjeno može li mi novinar objasniti kako napraviti kipuću vodu jer taj detalj fali u receptu.

DU
Deleted user
08:24 30.08.2019.

Nije nužno dodati vruću vodu u zaprženu rižu, može i hladna a riža i dalje neće biti gnjecava. Omjer 2:1 riže i vode varira jer to ovisi o tipu riže i u nekim slučajevima treba ići i do 3:1. Nee treba ju uopće mješati, samo kuhati na laganoj vatri. Riža postaje gnjecava i ljepljiva ako se tijekom kuhanja kasnije nadoljieva hladna voda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije