Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovo je jedini pravi način kuhanja riže

Riža je namirnica koja je brzo gotova, a može se kombinirati u raznim jelima. Ipak, mnogi je pripremaju na krivi način
30. kolovoza 2019. u 06:48 11 komentara 25696 prikaza
Foto: Shutterstock

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, a svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako da se riža skuha na ispravan način. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Hladnjak ne griješite! Zbog ovoga češće propadaju namirnice: Evo kolika bi trebala biti temperatura u hladnjaku

Prije svega važno je da se riža ne stavi u hladnu vodu, jer će tako samo biti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Posebno se treba zakuhati voda u drugom loncu i uliti u rižu. Začiniti po potrebi i kuhati uz povremeno miješanje dok voda ne ispari. 

Treba pripaziti Rok iskoristivosti određenih namirnica vrlo je bitan, a neke stvari trebalo bi baciti odmah

Važno je i paziti na sam omjer riže i vode, tako da na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode, a maslac na kraju dati će poseban sjaj.  

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

 

Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Avatar Pepica.Pušić
    Pepica.Pušić:

    Ovo je JEDAN OD načina za kuhanje riže, svako kuha kak njemu paše! Još uvijek čekam članak o otkrivanju tople vode...

  • dopizdilomi:

    Kada je sve lijepo objašnjeno može li mi novinar objasniti kako napraviti kipuću vodu jer taj detalj fali u receptu.

  • dpd111:

    Nije nužno dodati vruću vodu u zaprženu rižu, može i hladna a riža i dalje neće biti gnjecava. Omjer 2:1 riže i vode varira jer to ovisi o tipu riže i u nekim slučajevima treba ići i do 3:1. Ne ... prikaži još!e treba ju uopće mješati, samo kuhati na laganoj vatri. Riža postaje gnjecava i ljepljiva ako se tijekom kuhanja kasnije nadoljieva hladna voda