Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jako fino

Ne možete bez paštete? Napravite domaću: ova od pilećih jetrica sa suhim smokvama nema konkurencije!

Zagreb: Gastro blogeri pripremaju comfort food
Sandra Simunovic/PIXSELL
24.06.2022.
u 07:48

Svatko od nas ponekad voli namazati paštetu na kruh, no što god pisalo na deklaracijama proizvoda nikad nismo sigurni u ono što jedemo. Zato, zasučite rukave i sami pripremite delikatesnu paštetu koja će začas nestati sa stola.

Recept za ovu jako finu paštetu dala nam je gastroblogerica Andrea Cukrov, autorica popularnog bloga Cukar na kojem ćete se sigurno duže zadržati kad jednom zavirite unutra.

07.01.2021., Zagreb - Gastro blogeri pripremaju comfort food. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Pileća pašteta sa suhim smokvama

Sastojci:

2-3 suhe smokve

200 ml bijelog vina

400 g pilećih jetrica

1 glavica luka

1 režanj češnjaka

1 lovorov list

1/2 žličice bosiljka

1/2 žličice majčine dušice

na vrh noža muškatnog oraščića

sol i papar

200 g maslaca

07.01.2021., Zagreb - Gastro blogeri pripremaju comfort food. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Priprema:

Suhe smokve narežite na četvrtine pa ih stavite u zdjelicu i prelijte ih bijelim vinom. Ostavite tako da omekšaju, oko pola sata. Jetrica očistite od žilica i masnoća i narežite ih na manje komade. Luk narežite, a češnjak sitno nasjeckajte. U dubokoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njoj prepržite luk. Kad luk povene i lagano se karamelizira, dodajte nasjeckani češnjak i jetrica. Nastavite pržiti par minuta kako bi jetrica uhvatila malo boje. Dodajte lovorov list, bosiljak i majčinu dušicu. Dobro promiješajte pa dodajte suhe smokve i vino u kojem su se namakale. Pirjajte još desetak minuta ili dok se tekućina ne reducira. Sve prebacite u blender, dobro začinite solju i paprom pa dodajte 100 g maslaca narezanog na kockice. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremljenu paštetu prebacite u keramičke posude ili teglice. Preostalih 100 g maslaca stavite u lončić i otopite ga nad laganom vatrom. Otopljenim maslacem prelijte paštetu te sve ostavite da se dobro ohladi. Poslužite uz tostirani kruh i nareske.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije