Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

Zamijenite vodu jednim sastojkom...
20. listopada 2021. u 07:00 25 komentara 115544 prikaza
Foto: shutterstock

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

@legglauren91

#repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings

♬ The Assignment - Tay Money

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1 / 5
Ključ savršenog pečenog krumpira počinje odabirom krumpira. Birajte približno iste veličine komade kako bi krumpirići bili približno iste veličine.
Otkrila tajnu Žena oduševljava mladolikim izgledom: Svi misle da ima tridesetak godina, možete li pogoditi koliko joj je zapravo? Brutalno iskreno Žene priznale gdje su i kako varale partnere - od afera na poslu do onih s majstorima... užas... Ostala u šoku: Trik za čišćenje pokazao koliko je perilica rublja zapravo prljava
Tvrtka Orqa iz Osijeka
USPJEŠNI IT PODUZETNICI
Trojica Hrvata od hobija došli do vodeće pozicije u svijetu, evo kako im je to uspjelo
Hrvatski Telekom
VODEĆA MREŽA
Znate li koja je vodeća mreža u Hrvatskoj?
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamina maza:

    "prema društvenim mrežama radimo ga pogrešno..'' .....buahahah što je nama postalo mjerodavno, pa strašno... Već dugo niste onu da pogrešno jedemo bananu, evo što kažu stručnjaci. Ili mama na instagramu otkrila kako očistiti perilicu uz jedan trik...

  • Avatar BlackCalder
    BlackCalder:

    Kad mliko ispari, triba ga nadolivati.... za taj pire triba vam 3 litre mlika 😆 1 kg krumpira 5 kn, 3 l. mlika 15 kn

  • Avatar dražen
    dražen:

    Najveća nam je pogreška čitanje ovakvih glupih recepata koji nemaju nikakve veze s realnošću. Najbolja nam je odluka da sve od tih tzv. mudrih Tik-Tokera jednostavno ignoriramo (a i Večernji će, ako nastave prenošenjem takvih baljezganja, takvih sprdnji od vijesti ... prikaži još! i takvim omalovažavanjem čitaoca, biti ignoriran) ...