Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠAJI I KAZNE

Lučka kapetanija Rijeka utvrdila brojne nepravilnosti u pomorskom prometu

Lučka kapetanija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
21.07.2019.
u 15:59

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora, službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje, unutar područja nadležnosti.

Riječka Lučka kapetanija u subotu je u nadzoru pomorskog prometa i pregledu pomorskoga dobra utvrdila brojne nepravilnosti zbog čega je počiniteljima izdala prekršajne naloge i mandatne kazne.

Službenici su u akciji obavili ukupno 60 pregleda (od toga 46 domaćih i stranih brodica, četiri domaća broda i šest stranih jahti) te tri pregleda pomorskog dobra i jedan pregled plovnog puta, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom nadzora zabilježeno je 18 prekršaja, temeljem čega je izrečeno 12 mandatnih kazni te je izdano šest prekršajnih naloga prema počiniteljima prekršaja.

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora, službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje, unutar područja nadležnosti.

Koordinirani nadzor s pripadajućim lučkim ispostavama u području nadležnosti Lučka kapetanija Rijeka obavljala je u subotu od 11 do 19 sati s ciljem provjere sudionika pomorskog prometa iz aspekta sigurnosti plovidbe.

Akcija je provedena ciljano sa četiri plovila iz sastava riječke Lučke kapetanije, a područje nadzora najvećim dijelom obuhvatilo je Riječki zaljev, Vinodolski kanal te Rapski i i Creški akvatorij.

Koordinirane nadzore tog tipa, bez najave, Lučka kapetanija Rijeka nastavit će tijekom ostatka razdoblja pojačanog prometa.

Komentara 1

DV
dvorskaluda
08:42 22.07.2019.

Tako i treba, jedino to ne bi trebala biti vijest ( kao neka iznimka, posebna akcija) nego bi takvo što trebalo raditi dnevno. Ali, za to treba opreme i sredstava; dakle manje BMWa i sl. za političarčiće, manje IPhona,laptopića i službenih putovanja u nepoznato, a više opreme i sredstava za rad, rad i rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije