Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČAJU TENZIJE

Otkrivena snimka: Evo što se događalo prije otmice britanskog tankera

tanker Stena Impero
Foto: REUTERS
21.07.2019.
u 15:23

Nekoliko trenutaka nakon toga su se iranski vojnici spustili s helikoptera i ukrcali na britanski tanker te je od tada u njihovoj zapljeni.

U javnosti se pojavila snimka razgovora između regate HMS Montrose i iranskih vojnih brodova trenutak prije nego li su iranski Čuvari revolucije zaplijenili britanski tanker što je izazvalo tenzije između Teherana i Londona.

Na snimci se čuje kako s iranskog broda zapovijedaju brodu HMS Montrose da odmah promijene smjer. Dodali su kako će biti sigurni ako ih momentalno poslušaju i da žele pretresti brod zbog sigurnosnih razloga.

Britanci su odgovorili na to kako su oni vojni broj F236 te da ne smiju ometati smjer broda, kao ni smjer i putnike Stena Impera. 

- Molimo vas da potvrdite da prilikom ukrcaja nemate namjeru prekršiti bilo kakvo međunarodno pravo- dodali su s HMS Montrosea.

Nekoliko trenutaka nakon toga su se iranski vojnici spustili s helikoptera i ukrcali na britanski tanker te je od tada u njihovoj zapljeni.

Jutros su iranski službenici potvrdili kako je sva posada s tankera sigurna i zdrava.

Ključne riječi

Komentara 7

BO
boovuu
22:03 21.07.2019.

Otkrivena snimka: Evo što se događalo prije otmice britanskog tankera -------------------------------------------- kad englezi otmu Iranski brod to je zaplijena a kad im se vrati istom mjerom to je otmica britanskog tankera.

MP
miroslav.petkovic.7564
16:18 21.07.2019.

Pa to sam vidio prije dva dana istog sata na TV Moskva! Specijalci iranski spustili se sa konopcima iz helikoptera na brod. Crveni mundiri se predali..

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:51 21.07.2019.

Evo šta se događalo za vreme Krajine Ti si, bre, Martiću jedan običan prometnik i zato nemoj nama ovdje pričati o nekakvoj taktici, nego se vrati u Knin i nastavi regulirati promet", poručio je Arkan Martiću. Ovaj mu je odmah uzvratio: "A tko mi to kaže. Kriminalac koji si je umislio da je nekakav komandant. Što je, nema ovdje diskoteka ni kafića gdje ti i tvoji možete da se kurčite. Ovdje se malo i puca.
" Nakon toga Arkan je skočio i poletio prema Martiću. Ovaj je odskočio sa stolice i uzmaknuo prema vratima. Dvojica iz Martićeva osiguranja krenuli su prema Arkanu, a Legija prema njima. Dvojica zločinaca su se psovali preko osiguranja dobrih desetak minuta. Sve to je, navodi Ulemek, dovelo do toga da se Arkan vratio u Srbiju. Pročitajte više na: https://www.express.hr/life/legija-mi-srbi-smo-pic-ce-hrvati-su-nas-pomeli-22262 - www.express.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije