Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugrožena je Europa

Prijeti novi 'plinski rat': Ukrajina prekinula plaćanje Rusiji!

plinovod
Dino Stanin/PIXSELL
12.04.2014.
u 15:53

Šef ukrajinske državne energetske kompanije Naftogaz, Andrej Kobolev, rekao je da je povećanje cijene plina koji traži Rusije "neopravdano i neprihvatljivo".

Ukrajina je danas suspendirala plaćanje plina Rusiji zbog čega bi se još više mogla produbiti kriza između te dvije države, a zahvaćena bi mogla biti i cijela Europa jer velikim dijelom ovisi o ruskom plinu, piše Reuters.

Velike količine prirodnog plina koji europske države kupuju od Rusije prevoze se plinovodima na ukrajinskom teritoriju pa ako Rusija odluči smanjiti svoje isporuke pogođeni će biti i kupci u cijeloj Europi. Šef ukrajinske državne energetske kompanije Naftogaz, Andrej Kobolev, rekao je da je povećanje cijene plina koji traži Rusije "neopravdano i neprihvatljivo".

- Zbog toga smo suspendirali plaćanje u razdoblju dok traju pregovori - kazao je Kobolev. Takav potez Ukrajine mogao bi dovesti do novog "plinskog rata" između dvije države kakve smo već gledali u prošlosti i zbog kojih su se mnogi smrzavali u Europi.

>>Vlada Ini: Prodajte zalihe! Ina: Izgubit ćemo 350 milijuna kuna

>>'Očekuje ih žestok odgovor': Zauzeta policijska postaja na istoku Ukrajine!

Komentara 37

Avatar RoSSerb
RoSSerb
17:31 12.04.2014.

Ma nema prooobleeeema , EU će Ukrajince grijati svojom bezgranicnom ljubavlju ....a najbitnija su njihova ljudska prava i domkracija... bu ha haaaaaaaaaa

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
16:36 12.04.2014.

zlatko, kako se samo ranije nisi tog sjetio, treba bušiti samo duboko i eto plina.

PL
@ploto@
20:44 12.04.2014.

Ukrajina radi sve po napucima CIA.Neće SAD imati problem zbog toga,nego EU.Pokraj takvih saveznika,ne trebaju ti neprijatelji.Prisluškuju saveznike,rade im ekonomsku štetu,nameću politička riješenja i stvaraju političke napetosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije