Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLASMAN U VIŠI RANG

Vitezovi iz Križevaca sljedeće sezone marširaju Premijer ligom!

Rukometna utakmica RK Maksimir Pastela - RK KTC Krizevci
Igor Kralj/PIXSELL
06.06.2022.
u 16:00

Najzaslužniji za ovu veliku pobjedu bili su Luka Vinković i Matija Peraica koji su postigli po osam pogodaka, ali sve pohvale i vrataru Ivanu Martinoviću koji je obranio nekoliko ključnih lopti.

Rukometaši KTC-a iz Križevaca prvi put u povijesti kluba igrat će u Premijer ligi. U uzvratnom susretu kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu vitezovi iz Križevaca napravili su pravi podvig i dostigli zaostatak od minus šest pogodaka iz prvog susreta protiv Umaga pobijedivši sa 25:19, a prošli su dalje jer su postigli pogodak više u gostima (20:26).

Najzaslužniji za ovu veliku pobjedu bili su Luka Vinković i Matija Peraica koji su postigli po osam pogodaka, ali sve pohvale i vrataru Ivanu Martinoviću koji je obranio nekoliko ključnih lopti.

Rukomet se u Križevcima počeo igrati 1954. godine te u početku djeluje kroz školske momčadi. Prvi rukometni klubovi bili su Polet i KRK, koji 1964. godine uzima ime Metalac, a 1966. naziv Čelik, a tu godinu klub navodi kao godinu osnivanja. Klub od 1985. godine djeluje kao RK Križevčanka, a 1995., dolaskom sponzora, mijenja ime u KTC.

Neko vrijeme kao treneri u klubu bili su angažirani Željko Seleš iz Bjelovara i Zdravko Malić iz Zagreba, treneri iz kojih se kriju veliki uspjesi hrvatskog rukometa. Križevčani su dvaput igrali četvrtfinale Kupa Hrvatske, prvi put su ispali od Zagreba, drugi put od Nexea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije