Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Veliko otvorenje Coca-Cola Cup 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji

Veliko otvorenje održalo se 14.siječnja pred punim tribinama u Osnovnoj školi Glina
15. siječnja 2020. u 12:31 224 prikaza
Veliko otvorenje Coca-Cola Cup 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/21

Sportska dvorana Osnovne škole Glina zamalo nije mogla ugostiti sve zainteresirane navijače na otvorenju Coca-Cola Cup u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prepune tribine, odlična navijačka atmosfera i fair play obilježili su malonogometni spektakl u Glini.

Veliko otvorenje Coca-Cola Cup 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji | Autor : Promo Foto: Promo

Svečano otvorenje počelo je u 10 sati, a najbolje malonogometne ekipe pozdravili su Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Gline, Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih i Robertina Štajduhar, ravnateljica škole, dok su ih podržali i Damir Šantek, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave i mnogobrojni drugi uzvanici. Ekipe su nestrpljivo čekale početak natjecanja, a po prvi puta su na nogometni teren istrčale i djevojke. Coca-Cola Cup će od ove sezone uz podršku UEFA organizirati turnire za djevojke kako bi se najmasovniji svijet na svijetu propagirao i u ženskoj konkurenciji. Prekrasan sportski dan podržali su i predstavnici Ministarstva unutarnjh poslova sa svojim edukativnim štandom.Nakon Gline, slijedi kvalifikacijski turnir u Topuskom, koji će se održati 16. siječnja u dvorani Termi Topusko s početkom u 10 sati. Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći ovdje.

Plazma keksi PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj

Prijave za Coca-Cola Cup 2020. otvorene su od 16. prosinca, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa.Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Veliko otvorenje Coca-Cola Cup 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji | Autor : Promo Foto: Promo

Prijavi se i ''Budi dio igre''
Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijavit i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji. Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći ovdje.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama:

“Sportske igre mladih” i instagramu: igremladih_hr

''Coca-Cola Cup Hrvatska''

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj