Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj

Plazma keksi
Foto: Bambi
1/4
19.12.2019.
u 11:00

Plazma sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u raznim sportovima

Svi znamo koliko je važno da se djeci od najranije dobi usade vrijednosti koje će im koristiti cijeli život i zbog kojih će stvoriti zdrave navike koje će prenositi dalje. Dapače, fizička aktivnost je presudna za pravilan razvoj djeteta. Ne samo da je jedan od najboljih saveznika u borbi protiv dječje pretilosti već stvara naviku koja će ih činiti zdravijima i sretnijima. Srećom, većina djece ima urođenu potrebu za igrom, skakanjem, trčanjem i zabavom, a sport im uz sve to pruža da možda sutra postanu novi Luka Modrić ili Sandra Perković. Baš zbog toga u Hrvatskoj treba više sportskih događaja za mlade kojima bi se uključio što veći broj djece i malih sportaša.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Plazma sportske igre mladih su pokrenute 1996. godine u Splitu i najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (nogomet, mali nogomet, košarka, rukomet, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, atletika, šah i graničar). Godina na isteku je srušila sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika, pa su se tako u 2019. godini organizirala sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji te okupili više od 202.000 sudionika. Snagu ovakvog projekta prepoznali su i mnogi poznati sportaši koji su donedavno gledali svoje uzore na TV-u ili sportskim nadmetanjima, poput Sandre Perković, Dario Šarića, Vedrana Ćorluke, a jedan od ambasadora je i ponajbolji nogometaš današnjice, Luka Modrić.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ovogodišnje finale igara održano u Splitu pretvorilo je naš najlipši grad na svitu u središte sporta cijele regije. Djeca i mladi iz cijele regije družili su se sa svojim vršnjacima na moru, uz sport, glazbu i dobru zabavu, te kao i sve dosadašnje godine održavanja na sportskim terenima nije zabilježen niti najmanji incident.

A da je ovaj projekt itekako priznat u svijetu, svjedoči i imenovanje predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), Aleksandera Čeferina na nedavnoj svečanoj ceremoniji u zagrebačkom hotelu Esplanade ambasadorom Plazma Sportskih Igara mladih. Priznanje prvom čovjeku krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta" i jednom od čelnih ljudi nogometa u svijetu samo je šlag na tortu na listi poznatih sportaša koji podržavaju ovaj projekt, poput Jose Mourinha, Davida Beckhama i legendarnog Der Kaisera, Franza Beckenbauera.

Foto: Shutterstock

Brand Plazma i ove je godine podržao „Sportske igre mladih“, najmasovnije regionalno sportsko natjecanje za djecu uzrasta od 7 do 18 godina. „Sportske igre mladih“ nije samo sportska manifestacija, već i edukativni projekt za djecu i mlade. U fokusu su djeca osnovnih i srednjih škola, a cilj kompletnog projekta je da se kroz druženje i sport promovira zdrav način života i pozitivne društvene vrijednosti kao alternativa svim negativnim stvarima koji nas okružuju.

Vrijednosti koje brand Plazma njeguje i promiče idealno se poklapa s ciljem ove tradicionalne manifestacije. Plazma promiče način života zasnovan na razumijevanju, prijateljstvu, poštovanju svih različitosti, toleranciji te fair play igri i natjecanjima.

Sadržaj omogućio Bambi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije