Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio ugovor

Mario Cvitanović je novi Dinamov trener: Spreman sam!

Mario Cvitanović
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.07.2017.
u 13:40

Mario Cvitanović nije privremeno rješenje, potpisali smo s njim na godinu dana i vjerujemo da je on naše dugoročno rješenje, rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac 42-godišnji Mario Cvitanović zamijenit će Bugarina Ivajla Peteva, koji više nije trener prve momčadi zagrebačkog Dinama.

 

– Mario Cvitanović nije privremeno rješenje, potpisali smo s njim na godinu dana i vjerujemo da je on naše dugoročno rješenje – rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak.

– Jako sam sretan da sam dobio priliku. Mislim da smo moj stožer i ja radili jako dobar posao i nekako je logičan slijed bio da postanem prvi trener Dinama. Tu sam, spreman sam, poznajem gotovo sve igrače i mislim da ne bi trebalo biti problema s upoznavanjem – izjavio je novi Dinamov trener Mario Cvitanović.

Dojučerašnji trener druge momčadi dobro poznaje igrače.

– Siguran sam da u ovom dijelu Europe ni jedan klub nema takvu individualnu kvalitetu mladih igrača. Na nama je da napravimo kolektivnu igru kakvu želimo.

– Lecjaksa smo pratili i prošle godine i znam kakav je igrač. Jako je dobar u oba pravca, stabilan... Doumbiju nisam upoznao još – kaže Cvitanović.

Evo što novi trener kaže o sustavu igre.

– S obzirom na to da je ova momčad uglavnom igrala 4-2-3-1, sada nije vrijeme da to mijenjamo jer nemamo vremena. Kao trener želim igrati u više sustava, a sklon sam onom svom 4-3-3 ili 4-1-4-1 ako baš hoćete, no to moramo uigrati.

– Ne bojim se da ću izgorjeti prerano. Želim izazov i na meni je da pokušam napraviti najviše što mogu, dat ću sve što imam da napravimo ono što želimo, a to je sigurno garantiran uspjeh. Dajte mi vremena, dajte mi priliku... – zaključio je Mario Cvitanović.

Mario Cvitanović je bivši igrač plavih s više od sto nastupa u Dinamovu dresu, a potpisnik je najboljeg rezultata juniorske momčadi koja je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala Lige prvaka, ali je zbog proceduralne pogreške i nastupa igrača koji na to nije imao pravo izgubila priliku nadmetati se s Barcelonom za plasman među četiri najbolje momčadi. Mnogi igrači koje je tada vodio, poput Olma, Gojaka, Benkovića, Sose i Mora, danas su dio prve momčadi, što je vjerojatno bio jedan od razloga da Cvitanović prvu priliku za vođenje seniorske momčadi dobije upravo na Dinamovoj klupi.

U trenerskoj je karijeri bio pomoćnik Ćiri Blaževiću na klupi Zagreba u sezoni 2012./2013., asistirao je Dinku Jeličiću u drugoligašu Radniku iz Sesveta, a i bivši hrvatski izbornici, poput Igora Štimca i Nike Kovača, koristili su njegovo znanje u funkciji skauta za određene suparnike.

Osim prve utakmice hrvatskog prvenstva, u subotu protiv Istre 1961., nogometaše Dinama već za dva tjedna čeka i prvi europski ispit, prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu. Dinamo je kao nositelj bio slobodan u prva dva kola, a ime suparnika doznat će u petak, 14. srpnja, na ždrijebu u Nyonu.  

Komentara 13

ZG
zg223
14:02 13.07.2017.

mislio sam da ce biti igor,ali bar je prezime isto :-) sretno mario

SE
senior
14:02 13.07.2017.

Mario je normalna osoba po ničemu nije gorji od bilo kojrg drugog hrvatskog trenera, poznaje sve mladse ali i ostale igrače Dinama pa neka prbag gorji neće biti od osadašjeg. Sretno i Dinamu i Mariu.

IL
ilijan
14:04 13.07.2017.

Sretno Cvita sretno Dinamo! Idemo po plasman u ligu Uefa i naslov prvaka... Dinamo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije