Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što (ni)je napravio

Šukerova petoljetka obilježena Mamićevim utjecajem!

Zdravko Mamić i Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
06.07.2017.
u 12:08

Za moje smjenjivanje bio je Dinamo, klub za koji navijam, za koji navijaju moja djeca i supruga, kaže smijenjeni disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić Bekić

Dan nakon navršavanja pete obljetnice ustoličenja za predsjednika HNS-a, Davor Šuker jučer je predsjedao sjednicom Izvršnog odbora. Na njoj je smijenjen disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić Bekić. Ili kako će oni to interpretirati, nije mu produljen mandat.

- Eto, meni nije produljen mandat nakon jedne sezone, a mojem prethodniku Vlajčeviću produljivali su ga 17 sezona. Ako je u mojemu troipolgodišnjem mandatu na funkciji predsjednika Disciplinske komisije i disciplinskog suca bila preinačena samo jedna moja odluka, ona o suspenziji Soudanija, normalno da sam iznenađen. Baš bi me zanimalo obrazloženje te odluke Izvršnog odbora - kazao nam je Pavličić Bekić.

Ostao bez funkcije

Apsurdno je u cijeloj priči da ste stali na žulj samo jednome klubu, Dinamu, a često vam se znalo spočitavati da ste se deklarirali kao - dinamovac?

- Ne samo da ja navijam za Dinamo nego i moja djeca, kao i moja supruga, Šibenčanka. Očito je da sam se tom odlukom zamjerio baš Dinamu, a zanimljivo je da su Rijeka i Hajduk, klubovi koje sam najviše kažnjavao, bili za moj ostanak - dodao je Pavličić Bekić, koji više nema nikakvu funkciju u HNS-u.

Novi disciplinski sudac HNS-a bit će Darko Kolesarić iz Osijeka, pravnik, prvoligaški delegat i šef Komisije za ženski nogomet.
Cijela ova priča o smjenjivanju disciplinskog suca zapravo simbolizira cijelu Šukerovu petoljetku obilježenu Dinamovim odnosno Mamićevim utjecajem. Tko im nije po volji, nema mu spasa, pa makar to bio i najzagriženiji dinamovac. I sve će to Šukerov Izvršni odbor blagosloviti i aklamacijom provesti u djelo.

A pogledajte u gornjem tekstu koje su bile prve Šukerove rečenice kada je 5. srpnja 2012. godine preuzeo HNS. Osvrnimo se samo na jedan njegov štiklec: “Ponosim se jer sam ujedinio nogometnu Hrvatsku.” Hm, možda je Šuker zaista zaglavio u 1998. godini, kada je bio neprikosnoveni idol nacije i sportaš u kojega se zaklinjala cijela Hrvatska. Što je, naravno, dijametralno suprotna stvarnost od današnje, u kojoj je Šuker, kao najistaknutiji Mamićev pijun, na jugu Hrvatske, blago rečeno, nepopularan, a kovanica “HNS, pederi, nogomet ste sj....i!” proširila se poput zaraze u sve dijelove Hrvatske. Ako je Šuker mislio na tu vrstu ujedinjenja, onda mu je misija uspjela.

Rast gledanosti u Prvoj HNL

Od ostalih obećanja iz 2012. godine, Šukeru se barem ostvario rast gledanosti u PHNL-u. Kada je preuzimao HNS, igrala se liga sa 16 klubova, a prosjek gledatelja u PHNL-u bio je 2087 po utakmici. Protekle sezone, s 10 klubova u ligi, taj je prosjek iznosio 2734 po utakmici.

Što se reprezentacije tiče, ona je u srpnju 2012., kada je Šuker preuzimao HNS, bila deveta na Fifinoj ljestvici, a danas je na – 18. mjestu. U tom razdoblju Šuker i Mamić promijenili su trojicu izbornika.

Davoru Šukeru mnogi zamjeraju i predugu odsutnost iz Hrvatske u jeku najvažnijih događaja sezone, poput odlučivanja o naslovu prvaka i pobjedniku Kupa, čime Zlatna kopačka ne poručuje ništa drugo nego da domaće natjecanje nije visoko na listi njegovih prioriteta. No, provjerite li učestalost Šukerova pojavljivanja na sastancima Izvršnog odbora Uefe, sigurno se nećete zapanjiti njegovim – stopostotnim odazivom. I tu dolazimo do ključne odrednice Šukerove dužnosničke platforme: predsjednik HNS-a najprije treba zbrinuti sebe, a sve ostalo bit će usputno, sporedno i neće zahtijevati više od nepretencioznoga casual-angažmana. Nogometnom terminologijom, to je alibi-igra, lopta što dalje od mene...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije