Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Jakirović: Znaš da kad je nešto dvojbeno, odlazi na stranu Dinama!

Gorica Dinamo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
16.09.2018.
u 08:21

- Najvažnije da smo pobijedili, dečki su se borili nakon što sam ih ostavio, iako to nisam želio. Taj drugi žuti sam zaslužio, ali ne znam zašto mi je dao prvi - kazao je isključeni Petar Stojanović.

S pravom se očekivalo da će Gorica biti težak suparnik Dinamu. U Velikoj Gorici gledali smo tvrdu i borbenu, zanimljivu, ali ne odveć lijepu utakmicu. U takvom dvoboju Dinamo je pogotkom Danija Olma na početku drugog poluvremena uspio stići do nove pobjede i zadržati prvoligaški vrh.

Sjajna organizacija

Nebrojeno puta tijekom posljednjih godina prolazili smo pored stadiona u Velikoj Gorici, i u dane kad su se ovdje igrale utakmice, ali nikad nije bilo ni primisli na gužvu. No, sada, kada je Gorica ušla u Prvu ligu, kad je zaredala sa sjajnim rezultatima, a još joj je u goste došao vodeći Dinamo, prije utakmice bilo je gotovo nemoguće prići stadionu. Ljudi su se vratili, a očito je da dobar rad u ovom klubu postaje lijepi mamac.

Domaćini ne samo da su rezultatski sjajno krenuli, dobro posložili momčad, već su i organizacijski očito sposobni. Gledajući s pozicije nas koji dolazimo poslom, dakle medije, organizacija je odlična. Poseban parking u samom stadionu, zapisnici utakmica na vrijeme, komforna mjesta, WIFI, struja.... Sve što treba za normalan rad. Za uživanje u svemu tome čekali smo samo dobar nogomet dva kluba.

Gorica Dinamo
1/8

Gorica je uoči ovog derbija imala samo četiri boda manje od Dinama. Slavila je nad Hajdukom u Poljudu, nanizala tri pobjede zaredom, a Dinamo je stigao s jakim sastavom. Trener Nenad Bjelica izostavio je samo ozlijeđene, kako bi se oporavili do četvrtka i susreta s Fenerbahçeom.

U prvom dijelu nismo gledali posebno kvalitetan nogomet. Borbeno je bilo, pa i nervozno, ali ljepote nije bilo. U toj borbi Dinamo je bio bolji, imao je nekoliko poluprilika koje je mogao i bolje završiti i pravu priliku Marija Gavranovića, no vratar Kristijan Kahlina je obranio. Gorica nije uspijevala često doći blizu vratiju plavih, tek su jednom domaći zaprijetili, ali je Atiemwen šutirao u blok.

U ne baš kvalitetno poluvrijeme uklopio se i sudac. Nije Zebec u radio nekakve veće greške, ali je svojim odlukama iziritirao igrače, trenere i publiku, pogotovu domaću kad nekoliko kartona koje je mogao nije podijelio plavim igračima.

- Predugo sam bio igrač da ne bih mogao procijeniti neke situacije u utakmici u kojima smo vjerojatno bili i zakinuti. No, znam da kad je nešto dvojbeno, da će otići na njihovu stranu - kazao je trener Gorice Sergej Jakirović.

Početak nastavka bio je odličan za Dinamo. Damian Kadzior probio se pored Špičića, odigrao na pet metara, a na drugoj strani sam je ostao Dani Olmo i bez problema zabio za pobjedu plavih.

I tada se moglo vidjeti da je navijački puk u Velikoj Gorici podijeljen, dobar dio zapadne tribine razveselio se pogotku.

Hvala dečkima, obranili su se

- Napravili smo nedopustivu pogrešku kod gola Dinama, što nas je u koštalo povoljnijeg rezultata. Ne znam zašto Špičić nije izbacio loptu, pa to rade i igrači Dinama, a on je petljao - rekao je Jakirović.

Problemi za Dinamo nastali su u 66. minuti, Stojanović je u 60. zbog prekršaja, pa u 66. zbog opasne igre, dobio žute kartone i morao iz igre pa su plavi ostali s igračem manje.

- Najvažnije da smo pobijedili, dečki su se borili nakon što sam ih ostavio, iako to nisam želio. Taj drugi žuti sam zaslužio, ali ne znam zašto mi je dao prvi - kazao je isključeni Petar Stojanović.

Pokušala je Gorica to iskoristiti i vratiti se, no Dinamo se dobro branio (još je i Marin u 89. pogodio prečku Gorice).

- Znali smo da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica, Gorica nije slučajno dobro otvorila prvenstveno. Možda nismo igrali onako kako znamo svih 90 minuta, ali držim da smo bili možda bolji za točno taj jedan pogodak. Gorica ima jednu od četiri najbolje napadačke linije u ligi i posebno je bilo važno da zaustavimo dvojac Zwolinski - Atiemwen, što smo gotovo u potpunosti uspjeli - kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

>> Pogledajte i razgovor s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom

Komentara 2

ST
Starotopoljanin
09:10 16.09.2018.

to je momentalni hit gorice,ali na kraju ce se boriti za opstanak.gdje oni mogu jednom dinamu konkurirati.

DU
Deleted user
09:11 16.09.2018.

Što se tu ima komentirati, piskaralu su najvažnija njegovo zadovoljstva, parking, komfor ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije