Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napunio 35 godina

Domagoj Duvnjak: Među najboljima igra više od desetljeća, a zbirci nedostaje još jedna medalja

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
01.06.2023.
u 09:26

Temelj hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak u karijeri je postigao velike uspjehe. Od osvajanja hrvatske lige, do njemačke Bundeslige pa sve do Lige prvaka. Zajedno s reprezentacijom prikupio je čak osam odličja, a nedostaju mu samo zlatne medalje zlato

Danas svoj 35. rođendan slavi Domagoj Duvnjak. Hrvatski reprezentativac nacionalni tim nosi od kada je u mirovinu otišao Ivano Balić. Proglašavan najboljim i najskupljim rukometašem na svijetu, s reprezentacijom osvojio je osam medalja počevši od srebra 2008. godine na europskom prvenstvu održanom u Norveškoj pa do iste medalje 2020. ponovo održanoj na samom sjeveru (Norveška i Švedska) te Austriji.

Sa Zagrebom je triput uzastopno osvajao Hrvatsku rukometnu ligu i kup od 2006. do 2009. godine, a zatim otišao u Hamburg gdje nastavlja godinu za godinom nizati uspjehe. Tako je Bundesligu osvojio već 2011. godine, a dvije godine poslije (2013.) dočekao je i naslov Lige prvaka.

GALERIJA Ivan Rakitić sa Sevillom ponovo podiže pehar Europa lige

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.
1/7

Nakon toga ostaje u Njemačkoj, no seli u Kiel s kojim je još tri puta osvojio Bundesligu (zadnji put 2021.), a osim toga svojoj je kolekciji pridodao još jedan naslov Lige prvaka 2020. godine. Duvnjak već više od 10 godina igra na najvišoj razini. Još je 2011. uvršten u idealnu ekipu, a čak 9 godina poslije hrvatskim sportašem godine te MVP-om Europskog rukometnog prvenstva. 

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije