Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija U-21

Mlada nada Hajduka prihvatila izbornikov poziv: Odabrao Hrvatsku ispred Kanade

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2023.
u 15:50

Hrvatska je domovina moje obitelji i želim u budućnosti nositi prekrasni dres svjetske nogometne velesile, kazao je mladi igrač dvostrukog državljanstva Niko Kristian Sigur koji od ovog proljeća nastupa za prvu momčad Hajduka

Mladi igrač Hajduka Niko Kristian Sigur odlučio je umjesto za Kanadu, zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Na službenim stranicama HNS-a objavili su kako je 19-godišnjak prihvatio poziv izbornika Dragana Skočića za U-21 Europsko prvenstvo koje će se igrati ovog ljeta. Rođen je i odrastao u Kanadi, a 2022. preselio se na hrvatske terene.

Uskoro je došao u Hajdukovu nogometnu akademiju pa ovoga proljeća zaigra za prvu momčad. Igra na poziciji desnog beka ili defenzivnog veznog. Nakon razgovora sa Stipom Pletikosom, tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije, odlučio je da će ipak nastupati pod hrvatskom zastavom.

GALERIJA Navijači Dinama na terenu slavili prvi naslov prvaka Hrvatske

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
1/9

"Hrvatska je domovina moje obitelji i želim u budućnosti nositi prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem HNS-u i Hajduku na prilici da se nogometno razvijam te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske koja je uistinu svjetska nogometna velesila", rekao je Sigur.

VEZANI ČLANCI:

"Iznimno nas raduje ovakva odluka Nike Sigura i njegove obitelji. Želimo mu dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu. Igra disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom.

Kroz razgovor s Nikom i njegovom obitelji uvjerio sam da se radi o odgovornom, zrelom i ambicioznom mladiću koji je odlučan u namjeri da postane vrhunski nogometaš te s velikom željom pristupa igranju za reprezentaciju. Na njemu je da daljnjim predanim radom napreduje i ostvari svoj puni potencijal", rekao je Pletikosa.

VIDEO Pao dogovor težak 1.2 milijarde eura: Messi odlazi iz PSG-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije