Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Bjelica u dvije domaće utakmice traži idealnih 11 za dvoboj u Plzenju

Dinamo krenuo na pripreme
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/9
01.02.2019.
u 22:47

Gledajući Bjeličinu praksu, može se očekivati da će u dvije domaće utakmice, u subotu u 15 sati u Maksimiru s Rudešom te tjedan dana kasnije s Istrom, malo kombinirati sastav

Povratkom u svoje maksimirsko dvorište Nenad Bjelica nastavio je s onime što je radio u Turskoj više od dva tjedna, na glavnom travnjaku gradio je Dinamovu igru i polako počeo “crtati” momčadi s kojima će igrati prve tri utakmice u nastavku sezone. Možda zvuči apsurdno, ali trenutačno su mu Rudeš i Istra jednako važni kao Viktoria iz Plzenja u prvoj nokaut-fazi Europske lige.

Ne mogu se te domaće i europske utakmice izjednačiti, ali susreti s Rudešom i Istrom poslužit će Bjelici i kao uvod u Europu, za dodatno “snimanje” igrača, a pomoći će mu i da osmisli sastav s kojim će pokušati nastaviti europski put.

Andrić i Atiemwen čekaju

Gledajući Bjeličinu praksu, može se očekivati da će u dvije domaće utakmice, u subotu u 15 sati u Maksimiru s Rudešom te tjedan dana kasnije s Istrom, malo kombinirati sastav, a onda protiv Čeha na Valentinovo izvesti one najbolje što ima. Doduše, lako je moguće da Bjelica u ovom trenutku izvede najbolje igrače koje ima zbog toga što neki imaju kartone, neki imaju tegoba zbog lakših ozljeda, a neki se tek vraćaju nakon ozljeda. A ima i novih igrača (Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen).

Protiv Rudeša neće igrati Dani Olmo zbog žutih kartona, ali je spreman Nikola Moro, po Bjeličinu mišljenju najveći dobitak zimskih priprema. Dečko se vratio bez straha nakon teške ozljede, još jesenas se u njegovoj igri mogao osjetiti nedostatak forme, dobrog pasa, ali sada je to već daleko iza njega, Nikola igra odlično i s Gojakom krenut će u borbu potiv Rudeša.

Traži se desno krilo

Veće su dvojbe na desnom krilu. Bjelica ima odlične Hajrovića i Kadziora, ali u subotu vjerojatno neće na njih moći računati zbog ozljeda. Moguće je da najveći “all-round” igrač plavih Mario Šitum zaigra na toj poziciji, a malo se manje može očekivati da se Oršić s lijevog krila preseli na desno krilo, a na njegovo mjesto ode Atiemwen. Iako, upitno je koliko je pripravan i je li na samo nekoliko treninga uspio “pohvatati” ono što bi trebao raditi. Jer ni njega ni Komnena Andrića nije bilo u srijedu na treningu zbog obveznih, službenih liječničkih pregleda koje su morali proći.

Kako Izeta Hajrovića zbog kartona neće biti u utakmici s Viktorijom, a Kadzior se tek treba oporaviti, Rudeš i Istra prilika su za traženje te treće opcije bude li potrebe.

U napadu bi sutra trebao od početka igrati Bruno Petković, možda možemo očekivati da određenu minutažu dobije i Andrić, najbolji strijelac HNL-a. Mario Gavranović počeo je trčati nakon rupture mišića, ali sigurno neće kandidirati za Rudeš, ali za Viktoriju bi već mogao.

>> Pogledajte kako je tornado zarobio igrače Dinama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije