Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iyayi Atiemwen:

Nije mi bilo teško otići iz Gorice, to je nogomet. Želim igrati u Dinamu!

31.01.2019.
u 16:31

Sada će pod okriljem Nenada Bjelice tražiti svoje minute na terenu. Minute koje je u Gorici dobro koristio

Ogroman je smijeh na licu imao Iyayi Believe Atiemwen (23) kada je izlazio pred novinare u ulozi novog pojačanja Dinama.

Nigerijski napadač tako se preselio iz Gorice u Maksimirsku 128. Sada će pod okriljem Nenada Bjelice tražiti svoje minute na terenu. Minute koje je u Gorici dobro koristio.

>> Pogledajte video: Ovako se Domagoj Vida odmara od nogometa

Naime, ove je sezone za njih odigrao 17 utakmica, zabio sedam golova i imao četiri asistencije.

– Jako mi je drago što sam u Dinamu. Je li mi bilo teško otići iz Gorice? Ne, nije. To je nogomet – rekao je krilni napadač koji je za Dinamo potpisao na pet godina.

Bilo je dosta govorancija o tome kako bi Beli, kako ga zovu, mogao završiti na posudbi u Al Ainu. No to se neće dogoditi.

Jači i konkurentniji

– Da, bilo je opcija da ode u Al Ain, ali u trenutku kada je trener izrazio želju da Beli ostane kod nas, mi smo tu želju ispunili i u tom smo trenutku odustali od svih pregovora – rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak.

Beli će na modrom dresu nositi broj 20, a zanima ga samo jedna stvar. Ipak bi volio zadržati reputaciju i statistiku koja ga prati još iz goričke igre.

– Dat ću sve od sebe, vjerujem da ću se dobro slagati s igračima i trenerima. Želim igrati i dokazati se. Mislim da svaki igrač želi igrati za Dinamo i sretan sam što sam ovdje. Mogu igrati sve pozicije u veznoj liniji, ali najbitnije mi je da igram – objasnio je ne tako rječiti Atiemwen koji se očito jako dobro uklapa u Dinamovu viziju za nastavak sezone, baš kao i Komnen Andrić, koji je također doveden u ovom zimskom prijelazom roku.

Najbolji hrvatski nogometni klub tako je ove zime prebrao i doveo ono najbolji iz HNL-a. Ozbiljno su shvatili proljeće i europski nogomet pa će od svakog igrača izvlačiti najviše.

1/5

– U cilju jačanja momčadi za nadolazeći period išli smo u dovođenje nekih igrača, ne samo širenja konkurencije, već i da budemo jači. Zato su došli Komnen Andrić i Atiemwen. Kada govorimo o Belom, tu se radi o izuzetnom igraču koji će podići Dinamo na viši nivo. Gorica je bila hit u jesenskom dijelu prvenstva. Mi smo o Atiemwenu razmišljali još prošle sezone dok je u Drugoj HNL nastupao za Goricu kad je bio bitan kotačić u momčadi. To je potvrdio nastupima ove sezone u Prvoj HNL i to nam je bila samo potvrda i signal da krenemo u realizaciju. Vjerujem da će opravdati svoj dolazak i da ćemo dobiti dodatnu kvalitetu u momčadi. Znači, nismo dobili prinovu, već pravo pojačanje. Mislim da ćemo u nastavku prvenstva biti još jači – zaključio je Vlak.

Real Madrid želi Olma?!

No, osim što je Dinamo nekoliko imena doveo, nekoliko se igrača vratilo, ali nekoliko ih je i otišlo. Naime, Luka Menalo na posudbi je u Slaven Belupu, a sporazumno je raskinuta suradnja s Alexandrom Matelom.

A najnovija vijest je kako je Real Madrid ponudio 26 milijuna eura za mladog španjolskog reprezentativca Danija Olma, izvijestile su tako francuske sportske novine L’Équipe ne navodeći izvor informacije.

– Barcelona je spremna platiti 25 milijuna eura, minimalni iznos koji traži Dinamo. No prema našim informacijama Real Madrid nadmašio je tu ponudu predloživši 26 milijuna eura – piše francuski L’Équipe.

Kako sve funkcionira nakon priprema u Turskoj, nekoliko prijateljskih utakmica i pojačanja, Dinamo će pokazati u subotu kada se od 15 sati sastaju s Rudešom. Možda će tada svoju priliku dobiti i Atiemwen za kojega bi Gorica trebala dobiti oko 2,5 milijuna eura.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar petrolio
petrolio
10:48 01.02.2019.

atiemwen je pravo pojačanje za dinamo i vjerojatno će izgurati oršića s lijevog krila jer je tehnički jači, a i treba mu puno manje šansi za zabiti nego oršiću koji je ove sezone promašivao i nemoguće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije