Tri mentora predstavila su namirnice koje su obilježile ovaj izazov. Chef Mario otkrio je steak japanske govedine – wagyu. Chef Goran predstavio je meso od iberijske svinje, a chef Stjepan otkrio je ispod svog zvona jastoga, dodatno naglasivši luksuznu temu zadatka. Reakcije sudionika bile su snažne i vrlo različite. Renata je odmah izrekla svoju bojazan: „Nikako ne bih htjela dobiti jastoga, iako imam osjećaj da bi ga mogla dobiti, jer mi je on bez veze.“ Otto je, s druge strane, situaciju prihvatio smireno, zaključivši: „Dobro mi je ovo, treba biti malo kreativan“.
Sudionici su zatim otišli u dućan po dodatne sastojke, uz uvjet da glavna namirnica ostane zvijezda tanjura. Mark je pokazao nesigurnost dok je birao namirnice, pa je uzdahnuo: „Nemam nikakve inspiracije i nikakve motivacije“, stavljajući pritom ananas u svoju košaricu. Za pripremu jela imali su 45 minuta, ali prvih deset nisu znali s kojom će glavnom namirnicom raditi, svi osim Barbare. Kada se otkrilo da će ona kuhati s jastogom, pokazalo se da neiskustvo može brzo stvoriti napetost. Njezin pokušaj rezanja jastoga bio je nepravilan, pa je Stjepan odlučio intervenirati te je demonstrirao osnovne korake obrade.
FOTO Prezgodna američka veleposlanica u Hrvatskoj pokazala kako igra ragbi! Skakala i zabijala loptuNakon deset minuta ostali su saznali koje su namirnice dobili. Uz Barbaru, jastoga su dobili i Endrina te Otto. Endrina je pritom samouvjereno komentirala: „Ovo treba biti najbolji tanjur“, a dok je rezala jastoga, ukazalo joj se i neočekivano iznenađenje: „Moj se pokakao“. Wagyu su dobili Mark, Selma i Antonija, dok su iberijsku svinjetinu pripremali Kruno, Egon i Renata. Selma je, radeći s wagyu steakom prvi put, opisala svoj doživljaj riječima: „Bilo je neobično kuhati. Prvi put imala sam tremu, kao u školi, prva recitacija. Prvi put sam radila s ovim stakeom, znam koliko je posebna i time je i odgovornost bila veća“.
Sada je vrijeme da žiri kuša njihova jela i odluči tko je od kandidata podbacio i tko će morati u stres test s Juricom i Damjanom, a odgovore na ta pitanja doznat ćemo u idućoj epizodi MasterChefa!