Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA IZGUBILA

Mršić nakon poraza: Zubčićeva odluka nije bila pametna

Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
22.10.2015.
u 21:39

Najraspoloženiji u momčadi Cedevite bio je Jacob Pullen koji je ubacio 21 koš. Miro Bilan postigao je 19, a James White dva manje.

Premda je riječ tek o 2. kolu, Cedevita je večeras doživjela možda i ključan poraz za potapanje njenih ambicija vezanih uz sanjani prolaz u Top 16 košarkaške Eurolige. Hrvatski prvak izgubio je od francuskog prvaka Limogesa (80:84), a susret su odlučila dva poteza.

Jedan je bio skok u napadu pored tri cedevitaša i koš igrača koji je dobio ime po jednom slavnom inovatoru Alfredu Nobelu. Njega je izveo Nobel Boungou-Colo i to 43 sekunde prije kraja za vodstvo gostiju 78:79.

Drugi potez koji je odlučio susret bio je suludi tricaški pokušaj Tomislava Zubčića, 11 sekundi prije kraja, kod rezultata 80:82. Zubčić je uhvatio odbijanac od Westermanova promašenog slobodnog bacanja, a potom je sam preveo loptu i umjesto da sačeka da se formira napad i da loptu da raspoloženom Pullenu, strijelcu prethodna četiri Cedevitina koša, Zubčić je odlučio šutirati tricu iz okreta. Bio mu je to peti promašaj iz šest tricaških pokušaja, bio je to šut iz neravnoteže, izvan svakog rezona. Na užas svojih suigrača i Cedevitinih navijača, Zubčić je u tim trenucima izgledao kao da je izgubljen u prostoru i vremenu.

Upravo je taj potez, neočekivani poklon Francuzima, bio glavna tema presice pri čemu je gostujući trener Phillipe Herve bio brutalno iskren:

- Ja sam bio jako iznenađen tim Zubčićevim ishitrenim pokušajem, no bila je to jako dobra vijest za mene. Nevjerojatna pogreška, no takve ćete gluposti vidjeti i od iskusnijih igrača.

Zubčićev trener Veljko Mršić i njegov suigrač Jacob Pullen zaštitnički su se postavili prema Tomislavu.

- Da budem pristojan, reći ću da ta odluka nije bila pametna. Nažalost, Tomo je brzo napravio tri prekršaja, izgubio se već na startu, i nije se uspio vratiti cijelu utakmicu. Uveo sam ga na kraju u nadi da bi šutirao tricu, ali ne ovakvu i ne ovako preuranjeno, već iz organiziranog napada. No, više od tog poteza naštetio nam je onaj Coloov skok u napadu jer tko zna da li bismo mi kod tih 80:82 zabili iz tog posljednjeg napada.

- Hm, hm... Taj potez bilo je teško gledati i on mora iz toga naučiti. No, nije taj jedan potez razlog našeg poraza - zborio je Pullen, autor najboljeg poteza utakmice.

A on se zbio 58 sekundi prije kraja, za 78:77 i prvo Cedevitino vodstvo nakon 15:14. Naime, izvodeći aut ispod koša, Pullen si je dodao loptu tako da je pogodio neopreznog i okrenutog Danielsa u leđa.

Nažalost njegovu, Mršić je dobio Amerikance (Pullen 21, White 17), imao je i Bilana (19 koševa, 9 skokova) koji je izgubio čak sedam lopti, no nije imao nikoga drugog od domaćih igrača. A nije bilo niti borbenog centra Žorića koji će pauzirati mjesec dana jer je doživio rupturu gluteusa.

>> Cibona na krilima Krušlina srušila Partizan, a Cedevita izgubila od Budućnosti

 

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
15:16 23.10.2015.

Roster je bozesacuvaj, trener ocajan, a u ovih nekoliko utakmica niti jednom nisu izgledali kao momcad. Arapovic i Zganec vec dvije godine stagniraju umjesto da napreduju, Babic i Pilepic osciliraju previse, Zubcic je "preglup" za bilo kakvu takticku odluku, Amerikanci do sada nisu pokazali nista posebno, Zoric je totalni promasaj. O izgubljenim loptama i nedostatku kondicije da i ne govorim. Izgubili su od Krke i Buducnosti, jer su jedva hodali po terenu u zadnjoj cetvrtini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije