Naslovnica Vijesti Crna kronika

Opljačkani novac trošili u kasinu

Policajci su ih navodno uhvatili u jednom riječkom kasinu gdje su se došli zabavati nakon pljačke u hotelu Jadran.
23. kolovoza 2016. u 14:14 1 komentara 2108 prikaza
Casino
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Niti dva sata nakon što su u nedjelju oko 2 sata orobili hotel Jadran na Šetalištu XIII. divizije u Rijeci, riječka policija uhitila je dvojicu muškaraca starih 23 i 30 godina za koje sumnja da su uz prijetnju oružjem od zaposlenika hotela ukrali novac i pobjegli.

Osim tog razbojništa, policija tvrdi da je dvojac tijekom lipnja, srpnja i kolovoza na širem području Rijeke počinio još pet razbojništava i tri provale te da su se ukupno domogli više od 100.000 kuna. Prema priopćenju PU primorsko-goranske, uhićeni su tijekom lipnja provalili u tri kioska na području Rijeke, u srpnju su orobili motel u Kostrenu te benzinske postaje na podruučju Čavli, Delnica i Matulja, a tijekom ovog mjeseca su, osim hotela Jadran, opljačkali i hotel Slaven u Selcu.

Lochte UZELI NOVAC I MOBITEL Olimpijski pobjednik opljačkan u Riju: Uperili su pištolj i rekli da legnem slvoenska policija BIVŠI REZERVIST Detalji pucnjave u Sloveniji: Napadač (70) koji je ubio policajca i liječnika prije 10 godina opljačkao je poštu

Prema pisanju lokalnih medija, policajci su ih navodno uhvatili u jednom riječkom kasinu gdje su se došli zabavati nakon pljačke u hotelu Jadran. Policija je kod dvojice uhićenih pronašla sredstava, koja dovode u vezu s pljačkama, te dio ukradenog novca koji će biti vraćen vlasnicima.

Dvojica razbojnika, koje se sumnjiči za devet pljački na širem području Rijeke, prepraćena su sucu istrage Županijskog suda u Rijeci koji je prihvatio prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od skrivanja tragova od kaznenih djela te zbog  opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage dvojcu je odredio i jamčevinu u iznosu od 550.000 kuna za 23-godišnjaka i 350.000 kuna za 31-godišnjaka što znači da se mogu braniti sa slobode ako uplate navedene iznose.

>> Zaprijetili pištoljem i šipkom: Nakon hotela u Selcu opljačkan i riječki Jadran

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan