Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI REZERVIST

Detalji pucnjave u Sloveniji: Napadač (70) koji je ubio policajca i liječnika prije 10 godina opljačkao je poštu

slvoenska policija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
23.08.2016.
u 10:16

Ubijeni urolog Luis Guillermo Martinez Bustamanteja (36) bio je otac dvoje djece te je bio vrlo popularan doktor koji je prije godinu dana završio šestogodišnju specijalizaciju u Sloveniji

Napadač koji je u Sloveniji ubio dvije, a ranio jednu osobu imao je 70 godina i bio je ranije poznat policiji.

Darko Gregorič (70) stigao je u bolnicu u Izoli gdje je tražio urologa kojeg je ubrzo upucao u glavu i prsa nakon čega je doktor preminuo. U bolnici se nalazio i 43-godišnji policajac Ivo Žnidaršič koji je u bolnicu došao po dokumente vezane uz prometnu nesreću. Napadač je upucao i njega te ga usmrtio, piše Delo.si.

– Sjedila sam u hodniku sva uplašena i nisam se imala gdje sakriti. Napadač je nakon toga mirno odšetao van – kazala je Vida P., jedna od svjedokinja napada.

Darko je nakon pucnjave sjeo na klupicu gdje je sjedio jedno kratko vrijeme. Poslije je krenuo prema automobilu, a u tom trenutku dolazila je policijska patrola. Iz automobila je ranio još jednog policajca nakon čega je uslijedio obračun s policijom u kojem je ubijen. 

Ubijeni urolog Luis Guillermo Martinez Bustamanteja (36) bio je otac dvoje djece te je bio vrlo popularan doktor koji je prije godinu dana završio šestogodišnju specijalizaciju u Sloveniji. Imao je meksičko i slovensko državljanstvo.

Gregorič je prije deset godina opljačkao lokalnu poštu, a policija vjeruje kako je pištolj posjedovao ilegalno. Prije je bio policijski rezervist, no nakon što je počinio zločin više nije bio u rezervama. Napadač je također imao popis ljudi koje će ubiti. 

>> Preminuo liječnik ranjen u napadu u bolnici u Izoli, drugi policajac izvan opasnosti

Komentara 2

KA
Kameni
17:59 23.08.2016.

Pretpostavljam da je bio heroj 199, Terotrialna Obranba, sigurno je poznavao Ivana Koradu, koliko li su takvi umlatili civila za vrijeme rata?

VR
Vojislav_Radakovic
12:13 23.08.2016.

Jel i ovo terorizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije