Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza u ukrajini

Turčinov priznao da njegove snage ne mogu ugušiti nemire na istoku!

Turčinov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.04.2014.
u 19:58

Kazao je i da je njegov cilj spriječiti da se neredi šire te da je Ukrajina u punoj borbenoj pripravnosti zbog straha od invazije ruskih trupa

Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandr Turčinov tijekom sastanka s regionalnim guvernerima priznao je da su njegove snage bespomoćne i ne mogu ugušiti nemire proruskih separatista u regijama Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine, javlja BBC.

– Htio bih iskreno reći da u ovom trenutku sigurnosne strukture nisu u stanju situaciju u regijama Donjeck i Lugansk brzo staviti ponovno pod kontrolu – rekao je Turčinov i priznao da je ''sigurnosno osoblje, čiji je zadatak zaštita građana, bespomoćno'' te da neke od tih jedinica pomažu ili surađuju s terorističkim grupama

Kazao je i da je njegov cilj spriječiti da se neredi šire te da je Ukrajina u punoj borbenoj pripravnosti zbog straha od invazije ruskih trupa.

>> Rat će stati onda kada globalna arena počne poštovati rusku volju

Komentara 55

PR
ProfStipe
20:52 30.04.2014.

Rusi su spremni ginuti za ruske interese. Ukrajinci nisu spremni ginuti za američke interese. Jasno je tko će pobijediti.

Avatar EI Indio
EI Indio
20:55 30.04.2014.

KIJEV - Ukrajinske vlasti nemaju jasan odgovor na pitanje čije vojne jedinice su najavile za večeras vežbu u centru Kijeva, a današnje izjave tamošnjih zvaničnika govore da sve teže kontrolišu red na teritoriji zemlje.. . . . . . . Dali ti ti Turčine možda znaš čije vojna vežba ?

Avatar EI Indio
EI Indio
20:17 30.04.2014.

Nemire ste vi izazvali bilo bi ti bolje da krpiš prnje dok možeš i da birišeš zajedno sa Jacenjukom koji je izjavio : Verujem da krizu na istoku zemlje još možemo da rešimo mirnim putem. Naravno da se može mirno se može mirno reši . Da u roki 24 sata jednostavno nestanete iz Kijeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije