Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA SLUČAJNOST!

Trpila je užasne bolove pri svakom zalogaju, a onda joj je život spasio 'Uvod u anatomiju'

Foto: GettyImages
01.05.2020.
u 12:41

Nakon toga počela je istraživati bolesti i javila se doktoru Ricardu Hsuu, najvećem stručnjaku za MALS. MALS je komplesan poremećaj probavnog sustava koji uzrokuje pritisak na vitalne živce u i oko želuca i uzrokuje ekstremnu bol.

Balerina koja je imala samo 39 kila shvatila je da su joj krivo dijagnosticirali anoreksiju i to zahvaljujući epizodi popularne američke TV serije 'Uvod u anatomiju'. 

Olivia Vessilo patila je od užasnih bolova svaki puta kad bi nešto pojela, a doktori su joj godinama ponavljali kako pati od anoreksije, odnosno od napadaja anksioznosti povezanih s konzumacije hrane. 

Međutim, kad je vidjela da lik u epizodi 'Uvod u anatomiju' boluje od rijetkog sindroma MALS shvatila je da i ona sama boluje od toga. 
 
- Kad god bih jela, imala sam strašne bolove. Doktori su napravili svaki tekst koji su mogli napraviti, ali nitko nije znao što mi je. Postalo je još i gore kad sam imala 17 godina i uistinu sam patila. U samo godinu dana pala sam s 63 kile na 39 jer sve što sam jela mi je uzrokovalo nevjerojatne bolove. 

Kako je ispričala, vrlo dobro se sjeća dana kad je pogledala tu epizodu. 

- Nikad prije nisam čula za MALS prije te epizode. Jedan od likova imao je iste simptome kao i ja i dijagnosticirali su mu MALS. Tada sam pomislila: 'Čekaj malo, ovo je predobro da bi bilo istinito'. U tom trenutku bila sam uvjerena da to imam. Do tog trenutak samo su mi govorili da sam anksiozna i anoreksična..

Nakon toga počela je istraživati bolesti i javila se doktoru Ricardu Hsuu, najvećem stručnjaku za MALS. MALS je komplesan poremećaj probavnog sustava koji uzrokuje pritisak na vitalne živce u i oko želuca i uzrokuje ekstremnu bol. 

Dogovorila je konzultacije s doktorom u listopadu 2019. godine i nakon serije testova pokazalo se kako ona uistinu ima MALS. Otišla je na operaciju i sada je na putu prema oporavku. 

- Ta operacija mi je spasila život. Da nije bilo nje, ne bi bila ovdje. Umrla bih od gladi. Sad mogu jesti normalno. Mrzila sam jesti, a sada je to jedna od najboljih stvari u mom životu - kazala je 19-godišnjakinja, prenosi Metro. 

 


 

Komentara 1

ST
Starotopoljanin
13:57 01.05.2020.

budi sretna,sto ima takvih lijecnika.da si ostala sa savjetima prijasnjih,danas te nebi bilo.zato dobat tek ti zelim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije