Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorić: Optužnica je politički akt premijera, pokušava se prikriti najveća korupcijska afera

- Ova je optužnica jedan od najcrnjih dokumenata pravnog sustava RH. Ona najjasnije dosad dokazuje da osobe na vlasti rade u vlastitom interesu i interesu skupina koje njima upravljaju, nepoštujući zakone ove zemlje - ustvrdio je Todorić
15. rujna 2020. u 17:14 44 komentara 3014 prikaza
Zagreb: Ivica Todorić nakon izlaska iz suda dao izjavu okupljenim novinarima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na Županijski sud u Zagrebu danas je stigla optužnica u slučaju Agrokor, slučaju u kojem je, uz još 14 osoba, optužen Ivica Todorić. On se tim povodom obratio priopćenjem u kojem je podizanje optužnice nazvao političkim aktom premijera Andreja Plenkovića kojim je pokušava prikriti korupcijska afera. 

agrokor SLUČAJ AGROKOR Na sud stigla najočekivanija optužnica hrvatskog pravosuđa

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Tri i pol godine otkako je proveden zločinački plan neprijateljskog otimanja Agrokora, DORH je dana 15.09.2020. godine objavio kako je podigao optužnice protiv mene, moje obitelji i suradnika.

Vjerujem da je velikoj većini građana jasno da je DORH samo tehnički poslužio za podizanje ove optužnice koja će ostati povijesna sramota pravosuđu RH, te da ona nije ništa drugo nego politički akt premijera RH A. Plenkovića, kojim se pokušava prikriti najveća korupcijska afera u povijesti JI Europe i šire.

Danas postoji osnovana sumnja temeljena na tisućama stranica dokazne dokumentacije o tome da je Grupa BORG, koju je vaninstitucionalno osnovao i njom upravljao premijer RH Plenković uz pomoć ruskih investitora, interesnih skupina i savjetnika, isplanirala i provela zločinački plan neprijateljskog otimanja privatne imovine u kompaniji Agrokor, s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi brojene u milijardama kuna.

Zagreb: Ivica Todorić i drugi optuženi na suđenju uz obavezne zaštitne maske preko lica GOTOVA ISTRAGA PROTIV AGROKORA Tužiteljstvo dobilo još mjesec dana za odluku o optužnici

Upravo zbog potrebe da se pokuša prikriti nezapamćena pljačka, Plenković pokušava usmjeriti krivnju koristeći državne institucije, te udbaškim metodama izmišlja i montira optužbe meni i mojim suradnicima.

Želim napomenuti da je realizaciju plana Plenkovićeve zločinačke grupe pratio čitav niz kriminalnih radnji.

Između ostalih, ilegalni dokument koji je omogućio kriminal epskih razmjera jest Lex Agrokor, zakon bez presedana kojeg je privatno sastavila grupa BORG.

Za izglasavane tog zakona Plenković koristi svoj politički i državnički utjecaj te ga lažima i obanama uspjeva "progurati" na izglasavanju u Vladi RH i Saboru RH. Taj Zakon poslužio je između ostalog za instaliranje grupe BORG na upravljačke pozicije u Agrokoru, koja onda angažira stotine savjetnika, revizora, s ciljem pljačke ali i pronalaska neke osnove koja će poslužiti za optužnicu protiv mene i mojih suradnika.

Kako stotine osoba 3 (tri) godine ne uspijevaju utvrditi, pronaći bilo kakve kriminalne radnje, Plenkovićeva zločinačka grupa kreće konstruirati monstruozne laži koje su ispisane u ovoj optužnici.

Mercator Grupa PRAVOMOĆNA PRESUDA Slovenski Vrhovni sud presudio da dionice Mercatora moraju biti vraćene Agrokoru

Napominjem da su radnje Andreja Plenkovića i njegovih ruskih i ostalih interesnih skupina protivne nacionalnim interesima i nanose nesagledive štetne posljedice građanima Republike Hrvatske!.

Poštovani građani, ova je optužnica jedan od najcrnjih dokumenata pravnog sustava RH. Ona najjasnije dosad dokazuje da osobe na vlasti rade u vlastitom interesu i interesu skupina koje njima upravljaju, nepoštujući zakone ove zemlje.

Ne, nije istina da je Agrokoru od strane moje uprave napravljena bilo kakva šteta kako stoji u Plenkovićevoj optužnici, već je upravo suprotno!

Moja obitelj i ja smo svu svoju osobnu imovinu dali Agrokoru kako bi poduprli i akcelerirali njegov rast i razvoj, a radi čega je Grupa Agrokor postala najkonkurentnija i najveća kompanija u ovome dijelu EU. Želim još jednom napomenuti da su u kompaniji Agrokor u 2016. godini poslovni i financijski due diligence sproveli najbolji timovi najvećih financijskih institucija svijeta sa zaključcima o kvaliteti, snazi i vrijednosti kompanije, koji su nas uostalom i uputili na Londonsku burzu među svjetsku poslovnu elitu.

Ivica Todorić na izlasku iz sudnice dao izjavu za medije Dobro se osjeća Ivica Todorić pozitivan je na koronavirus: 'Očito sam primio malu količinu virusa'

Iskreno želim kazati da sam tim postignućem ostvario svoj životni cilj, u Hrvatskoj iz pepela izgradio kompaniju svjetske razine.

Zločinci su me zbog vlastitih materijalnih i strateških interesa zaustavili u nadogradnji, modernizaciji i dodatnom uzdizanju regionalne industrije s Hrvatskom na čelu.

Trideset godina sam stvarao i razvijao Agrokor, a posljednje tri i pol ugradio sam u rasvjetljavanje istine o aferi Agrokor. Danas imam neoborive dokaze o kriminalnu koji zorno dokumentiraju planirano otimanje privatne imovine u 21. stoljeću. Budite sigurni da će odgovorni za ova zlodjela svi do zadnjega biti privedeni pravdi. Istina o Agrokoru neće stati - poručio je Ivica Todorić. 

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • iphone8:

    Nikakav politicki progon, sad je vec ocito koliko si ostetio HR, a uskoro ces pred sudom i odgovarati.

  • FerengiZagreb:

    ajde jezik za zube i progutaj ovo sad kao muškarac

  • Tomo_Loborski:

    Toliko si nevin da si odmah uoci pokretanja istrage pobjegao u London. Ali ti nisi imao bas srece kao Mamic, pa su te uhitili i izrucili Hrvatskoj.