Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko vijeće trilja nastavlja s radom

Predsjednica triljskoga Gradskog vijeća: Ministar Malenica bi trebao preuzet odgovornost

Zagreb: Ministar Ivan Malenica obratio se medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
09.05.2022.
u 21:32

Ministar je svojim potpisom na onakav površan, subjektivan i instruiran inspekcijski nadzor svoga Ministarstva itekako već preuzeo odgovornost - kazala je

Predsjednica triljskoga Gradskog vijeća Žana Majić u ponedjeljak je ocijenila kako bi ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica trebao preuzeti odgovornost za raspuštanje tog tijela jer je tu odluku potpisao.

Iz svega je vidljivo, ocijenila je Majić, da se radilo o "unutarstranačkome dogovoru vladajuće stranke".

- Cilj je ovdje bio postizanje apsolutne vlasti. Ministar je svojim potpisom na onakav površan, subjektivan i instruiran inspekcijski nadzor svoga Ministarstva itekako već preuzeo odgovornost - kazala je u izjavi za Hinu nakon što je ministar Malenica ustvrdio da će Gradsko vijeće Trilja nastaviti rad.

- No, nažalost i na puno većim i težim slučajevima uvjerili smo se da pripadnici te stranke ne poznaju značenje riječi odgovornost - ustvrdila je Majić.

Ministar Malenica izjavio je da triljsko Gradskog vijeće, nakon presude Visokog upravnog suda o poništenju odluke Ministarstva pravosuđa i uprave i odluke Vlade o njegovu raspuštanju, "nastavlja s radom i ima određene obaveze što se tiče donošenja proračuna". Novinarima je odgovorio kako ne osjeća nikakvu osobnu odgovornost, dodavši da je Ministarstvo "donijelo odluku temeljem nalaza inspekcijskog nadzora i uvidom u dokumente, a Visoki upravni sud je donio odluku kakvu je donio".

Predsjednica triljskoga Gradskog vijeća Žana Majić smatra kako je "zanimljivo i da je ministar Odluku potpisao 14. veljače", a da je njoj, kako je rekla, "elektronskom poštom dostavljena tek 25. veljače".

Visoki upravni sud Republike Hrvatske poništio je prvotno rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave koje je Odluku o privremenom financiranju grada Trilja proglasilo ništavnom. Odluku je donijela predstavnička većina od sedam vijećnika (Nezavisna lista Ivana Šipića i Most) 30. prosinca prošle godine, i to "tešku" nešto više od 15 milijuna kuna, a gradonačelnik Ivan Bugarin (HDZ) stavio ju je izvan snage i donio Odluku o financiranju redovitih i nužnih rashoda i izdataka grada Trilja od oko 12 milijuna kuna za prvi kvartal godine. Presudom je Visoki upravni sud poništio i rješenje Vlade kojim je bilo raspušteno Gradsko vijeće Trilja.

Komentara 1

AN
ante7
21:50 09.05.2022.

Ova vlada je bez imalo srama. Ja ne mogu ni zamisliti razlog zbog kojeg bi dali ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije