Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZALJ

Pala i slomila nogu, suprug svjedočenjem skoro upropastio suđenje

Ilustracija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 11:13

Dotična je zbog kobnog pada slomila nogu, imala tri operacije te provela godinu i pol dana na bolovanju

Još u veljači 2013. godine mještanka Ozlja pala je na pješačkom prijelazu i ozlijedila se na ledu koji službe na vrijeme nisu očistile. Gospođa je zbog fizičke, ali i duševne boli tužila Grad, a sada joj isti mora ispaliti čak 32.546,60 kuna odštete te 5000 kuna troškova postupka. 

Dotična je zbog kobnog pada slomila nogu, imala tri operacije te provela godinu i pol dana na bolovanju. Iz Grada Ozlja navode da je za štetu kriva sama tužiteljica, dodajući da je za čišćenje prometnica bio zadužen njihov koncesionar. Također navode da je toga dana prometnica bila očišćena te posipanja solju, prenosi KAportal.

Da cijeli slučaj bude još zanimljiviji, ispitani su brojni svjedoci ovog nemilog događaja, kao i suprug unesrećene žene.

- Imala je neprilagođenu obuću i slabe kosti, neke bijele tenisice s plastičnim đonom, a u ruci je nosila stvari bez vrećice, i to voćne jogurte i mlijeko - kazao je suprug kojemu su susjedi pomogli odnijeti tužiteljicu u stan. Navodi i kako je te noći bilo vedro i hladno, ali suho te je ujutro osobno počistio snijeg. 

- Tada nije bilo mrvice snijega, sunce je posušilo kolnik i asfalt - ispričao je muž tužiteljice.

Međutim za Općinski sud u Karlovcu očito je bio ključan detalj da se radilo o javnoj površini.

- Prema prethodno provedenim dokazima nedvojbeno proizlazi da se tužiteljica poskliznula na dijelu ceste označene kao javno dobro na kojem je čišćenje snijega u zimskim uvjetima bilo u ingerenciji tuženika. Također se utvrđuje da se cjelokupno označeni prostor nezgode nalazio u zoni odgovornosti tuženika, te je kritična površina prije nezgode posipana samo solju, s time da sa svih površina nije uklonjen snijeg, već je uklonjen samo na prilaznim putevima potrebnim za redovito odvijanje prometa pješaka i vozila - zaključio je sud u svojem obrazloženju.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
11:55 27.09.2019.

muž je bio u pravu, neadekvatna obuća i pune ruke stvari su sigurno pridonijeli padu... .. ubuduće navesti pješacima, .. bez zimske opreme ne izlazite na ulicu.

LA
larala
14:01 27.09.2019.

znači grad tj. svi stanovnici tog grada će platiti gospođi odštetu jer je neadekvatnom obućom ugrozila i ozlijedila samu sebe. bravo za hrvatske sudove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije