Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ispovijest zlostavljane kuharice: 'Hvatao me za prsa, udario me i ja sam se srušila'

I Mara i Mirjana pisale su svima: od predsjednice, premijera, ministrice do gradskog ureda za obrazovanje. Odgovor nisu dobile, pokušale su razgovarati i s kuharom.
17. rujna 2019. u 23:37 9 komentara 5200 prikaza
Foto: Google Maps

Kuharici iz Osnovne škole Pavleka Miškine iz Zagreba koju je kolega na radnom mjestu uznemiravao škola će morati platiti 20 tisuća kuna odštete. Unatoč toj pravomoćnoj odluci suda, njezin kolega i dalje normalno radi u toj istoj školi jer ravnateljica i dalje vjeruje da se u kuhinji nije događalo ništa problematično. 

NAIVNO JOJ VJEROVAO Sudac posudio liječnici 200.000 eura, pa osuđen zbog prijetnji

"Hvatao me za prsa, kad sam ulazila na WC, znao je za mnom uletjeti na WC, lupati po vratima. Kad sam bila prala suđe na sudoperu, došao je iza leđa, udario me i ja sam se srušila", ispričala je za RTL Direkt Mara, kuharica u O. Š. Pavleka Miškine u Zagrebu, javlja portal Vijesti.hr.

"Brzo je vidio da se u školi i kuhinji neekonomično naručuje, da se rade neke stvari koje nisu u redu i kako ne bi trebale biti. I on je odlučio to promijeniti i rekao da želi sam slagati jelovnike i tako dalje. Čim mi je ukazao na sve te nepravilnosti, kao neka reakcija došlo je do prijave za uznemiravanje", tvrdi ravnateljica Osnovne škole Pavleka Miškine u Zagrebu Vesna Vrbanović

Ravnateljica kaže da se nakon prve prijave situacija smirila, pa su za dvije godine krenule nove prijave.

"Mi smo uveli videonadzor u kuhinju da možemo procijeniti što je istinito, a što nije istinito i onda se na videonadzoru pokazalo da se ništa od tih pritužbi ne događa", poručuje. 

Jedna od svjedokinja na sudu bila je i Mirjana Mikša koja je u toj istoj školi još 1997. zaposlena kao kuharica te koja je također imala problema s istim kuharom.

FRANCUSKA Umro tijekom seksa na poslovnom putu, tvrka proglašena krivom

"Prvo je krenuo na mene. Počeo me primati za grudi, za stražnjicu. Ali kad je vidio da sam ja baš rječita, onda je krenuo na kolegicu pomoćnu kuharicu i hvatao je. Trljao se uz nju. I u jednom trenutku, udario ju je u križa i ona je pala, a ja sam to sve vidjela", kazala je bivša kuharica u Osnovnoj školi Pavleka Miškine u Zagrebu Mirjana Mikša.  

I Mara i Mirjana pisale su svima: od predsjednice, premijera, ministrice do gradskog ureda za obrazovanje. Odgovor nisu dobile, pokušale su razgovarati i s kuharom.

"Kad sam ga pitala zašto to radi, rekao je da njemu nitko ništa ne može. Ja sam mu rekla da će dobiti otkaz. On je rekao: 'Ja ravnateljicu držim u šaci'", tvrdi Mikša koja je dobila izvanredni otkaz u školi. Prijavljena je za krađu, ali sud je odbacio te optužbe. 

Ravnateljica pak najavljuje da će zbog presude kuharu tražiti reviziju na Vrhovnom sudu. Za to vrijeme Mara je i dalje na bolovanju, na kojem je već četiri godine, i kaže da se želi vratiti, ali tek kada taj čovjek ode.

Akcija u tijeku
Uhićen predsjednik uprave Hrvatskih šuma
PPD
Mijenjamo navike
Solidarnost i dobra djela trebaju nam ostati prioriteti: PPD bolnicama donirao vrijedna sredstva
  • CroZrakomlatNo1:

    Ako su kamere dokazale da nije kriv, zasto se onda dize prasina?!

  • than:

    Škola će morati platiti ? Mislite, mi porezni obveznici, jer škola nema nikakve prihode osim onih koje dobijaju od poreznih obveznika. Bože mili koliko je kod nas to sve postalo trivijalno. Em je kazna jako mala, em će je platiti ... prikaži još! oni koji sa njom nemaju nikakve veze. A odgovornost ? Misaona imenica...

  • vjecnikrojf:

    Kriva je ravnateljica škole koja je u vezi sa dotičnim kuharom,i dala je postaviti video kameru i to je i on znao i ponasao se normalno.Za vrijeme radnog vremena napastuvao kolegice a poslije posla ravnateljicu.