Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Odavanje tajni iz istraga: Uhićeni prije sedam godina, a suđenje nije još ni počelo

Sudi se skupini poduzetnika i policajaca, koji su optuženi za odavanje informacija iz najtajnijih uskočkih istraga.
25. rujna 2019. u 16:32 10 komentara 4083 prikaza
Nastavljeno suđenje Rajiću i skupini policajca optuženih za odavanje informacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Zašto javnost sve manje vjeruje u sposobnost našeg pravosuđa da bude brzo i učinkovito, najbolje se može vidjeti na primjeru Vlade Rajića, kuma likvidiranog Vinka Žuljevića Klice, i njegovih suoptuženika. Riječ je o skupini poduzetnika i policajaca, koji su optuženi za odavanje informacija iz najtajnijih uskočkih istraga. 

Policija legitimirala osobe ispred Pomorskog i povijesnog muzeja PODIGNUTA OPTUŽNICA Bugarin krijumčario drogu u prerađenom Mercedesu

Uhićeni su u listopadu 2012., a gotovo sedam godina kasnije suđenje im još nije počelo!? Jer sud je prvo optužnicu u više navrata vraćao USKOK-u na doradu, zatim je obrana legalno opstruirala postupak tražeći izdvajanje nekih dokaza kao nezakonitih, s čime je nastavila i kada je u siječnju 2017. formalno počelo suđenje.

No pravog početka suđenja zapravo i nije bilo, jer su ponovo uslijedili zahtjevi za izdvajanjem nezakonitih dokaza,  izuzećima te naravno stvarne ili umišljene bolesti okrivljenika. 

Nastavljeno suđenje Rajiću i skupini policajca optuženih za odavanje informacija
1 / 6
Nastavljeno suđenje Rajiću i skupini policajca optuženih za odavanje informacija

Vlado Rajić, koji je zbog problema s kralježnicom tvrdio da je raspravno nesposoban, uhvaćen je kako se s tom istom bolesnom kralježnicom bez problema sam vozi u BiH, neki drugi optuženici doista su imali ozbiljnih zdravstvenih problema pa se tražilo razdvajanje postupka u odnosu na njih. Bolje nije bilo ni srijedu, kada se na raspravi nije pojavio Igor Mlinar. Sudu je javio da je - bolestan. 

No sudac Tomislav Juriša očito mu baš nije povjerovao, pa mu je na kućnu adresu poslalo policiju ne bi li se provjerom na terenu utvrdilo gdje se Mlinar zapravo nalazi. Uz to, policajci su dobili zadatak provjeriti ima li Mlinar ikakvu liječničku dokumentaciju, te je li kontaktirao svog obiteljskog liječnika.

Ivan Turudić izazvao mu nelagodu Turudićeva strana priče: To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio?

No dva sata kasnije, policija sudu nije javila nikakve povratne informacije pa je sudac Juriša osobno nazvao šefa smjene u policijskoj postaji na čijem području živi Mlinar. I tada je doznao da policajci zbog problema na terenu uopće nisu uspjeli izvršiti sudski nalog. Pa je rasprava ponovo odgođena, do početka listopada.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • SveJeUzalud:

    ......Hrvatska je strogo inkubatorski klimatizirana koljevka kriminala.....ne sofisticiranih pljčkaša već kradljivaca vrlo primitivnih manira....čije su izvedbe razine primata.....zato ih se može lako uhapsiti....dokazati....onda dolazi sudstvo korumpirano na svim nivoima.....i od svega ostaje paučina...

  • dvorskaluda:

    Jesu li ti isti i Bandiću i Kikašu dojavljivali sve - kako su se ta dvojica ne jednom javno hvalisala??

  • zoki_bijela:

    Samo polako.. Nemojte zuriti