Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA NADA

Borna: Moj cilj je jednoga dana biti prvi tenisač svijeta

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.04.2014.
u 09:00

- Moj cilj je jednoga dana biti prvi tenisač svijeta, vjerujem u sebe i mislim da to mogu ostvariti - poručuje Ćorić.

Nakon sjajne pobjede nad Poljskom (3:1) u Varšavi, naši su se tenisači, kako već to biva, kao rakova djeca razišli po svijetu. Marin Čilić je otišao u Monte Carlo na pripreme za nastavak sezone a Borna Ćorić se, zajedno s ocem Damirom, uputio prema kineskom gradu Chengduu (glavni grad provincije Sečuan), gdje će ovaj tjedan, kao jedan od malobrojnih stranaca, nastupiti na 15.000 USD vrijednom Futures turniru na betonu.

Borna je bio raspoložen igrati ekshibicijski meč sa Przysieznym (treba mu mečeva), ali Poljak nije, a kako je dvoboj između Janowicza i Čilića bio dovoljno dug i sadržajan (pa gledatelji nisu prevareni), odlučeno je da se peti meč ne igra. Borni to nije umanjilo ni uspjeh ni radost. Sa 17 godina upisao je pobjedu nad 21. tenisačem svijeta, što je malo kome od današnjih vrhunskih tenisača pošlo za rukom. Veliki Roger Federer prvi je veliki skalp - pobjeda nad Carlosom Moyom, tada četvrtim tenisačem svijeta u Marseilleu 1999. - uzeo s 18 godina, a slično je bilo i s Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayem. Samo je Rafael Nadal kao 16-godišnjak, dakle mlađi od Borne, pobijedio Alberta Costu, tada sedmog tenisača svijeta, a nešto kasnije i Moyu, četvrtog.

Borna nikad nije skrivao svoje ambicije (“želim biti broj jedan svjetskog tenisa”, stoji i u njegovoj rubrici na službenoj stranici ATP Toura), a sada je dobio dodatno samopouzdanje.

- Dvoboj s Janowiczem bio je izazov za mene i bio sam mnogo motiviraniji nego inače. Već sam igrao protiv takvih tenisača, primjerice protiv Andyja Murraya u Umagu, i znao sam da mogu igrati i protiv najboljih. To mi je sigurno najdraža pobjeda u karijeri i ona je samo dokaz gdje mi je mjesto, dat će mi još više vjetra u leđa - bio je Bornin komentar, pri čemu nije propustio istaknuti:

- Moj cilj je jednoga dana biti prvi tenisač svijeta, vjerujem u sebe i mislim da to mogu ostvariti.

Hrvatska je na ITF-ovoj listi reprezentacija pretekla Belgiju i Nizozemsku pa je uvrštena među nositelje za današnji ždrijeb rujanskih kvalifikacija za Svjetsku skupinu. To znači da se naši tenisači, kao sedmi nositelji, ne mogu sastati sa Srbijom (prvi nositelj), Španjolskom (2), Argentinom (3), Kanadom (4), SAD-om (5), Australijom (6) ili Belgijom (8). Pa su nam potencijalni suparnici Brazil, Kolumbija, Indija, Izrael, Nizozemska, Slovačka, Ukrajina i Uzbekistan. S Brazilom i Ukrajinom bili bismo gosti, s Indijom i Slovačkom sastali bismo se kod kuće, a s ostalima bi domaćinstvo bilo određeno ždrijebom.

>> Senzacija! Borna Ćorić (17) u pet setova pobijedio 21. igrača svijeta!

Komentara 1

JA
JackRussell
13:06 08.04.2014.

Borna mora početi igrati Challengere, Futuresi mu više ništa ne mogu donijeti, kad uđeš u prvih 300 na svijetu, pobjede na Futuresima ne znače previše kad je riječ o pomicanju rankinga. Borna narednih šest, sedam mjeseci do kraja sezone mora igrati Challengere i povremeni ATP turnir ako dobije pozivnicu poput Umaga. Nadam se da bi do ljeta mogao ući među 200 što bi ga postavilo u poziciju da igrače kvalifikacije Roland Garrosa i Wimbledona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije