Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tele2 turistička patrola

Obična turistička tura 90, a stazama Game of Thrones 180 kuna

dubrovnik patrola
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
06.08.2015.
u 12:10

Gosti iz daleke Koreje dolaze zbog lokacija na kojima se snimao reality

        Filmski turizam. To je novost broj jedan u Dubrovniku. Zbog serije “Igre prijestolja”, vrlo popularne fantastične serije, turisti dolaze iz cijelog svijeta. Ne zbog grada, ne zbog mora, ne zbog sunca, ne zbog ribe, maslinova ulja... već zbog TV serije. Našim potencijalima nema kraja.

– Turisti se raspituju gdje su Dioklecijanovi podrumi, u kojima su snimane scene iz te serije sa zmajevima – pričali su mi u Splitu dečki iz Dioklecijanove straže. Na Brač, u Bol, dolaze Šveđani zbog njihove serije “Božić na suncu”, koja se snimala na našem otoku...     

Dobro se zarađuje

U Dubrovniku na tome zarađuju. I to dobro. Cijena je za turističku turu po gradu 90 kuna, a za “Game of Thrones Tour” 180 kuna.

– Dolaze nam i Korejci, jer se u Dubrovniku snimao reality show, pa ih ima i izvan sezone – govore mi Dubrovčani i ističu da su to odlični gosti. Sreo sam Korejce i sam. Svi kupuju bajadere, vegetu....

Znaju točan broj

Broj turista koji dolaze s kruzera, pak, polako pada.

– Venecija, kao glavna luka za ovaj dio Mediterana, da bi sebe zaštitila od jakih vrtloga koje stvaraju propeleri velikih kruzera, ograničila je veličine brodova pa nam sada dolaze manji brodovi, do tri tisuće i nešto gostiju. Tako će ove godine 182 tisuće turista, znamo čak i točan broj, doći manje, ali opet će ih proći gradom barem milijun – pričaju mi dobro upućeni domaćini u starom dijelu grada.     

 

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
23:04 06.08.2015.

Ali kradu på tom Dubrovniku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije