Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak utakmice

Briljantni Modrić odveo Real do novog naslova svjetskog prvaka!

Foto: Reuters/Pixsell
1/10
22.12.2018.
u 19:40

Hrvatski reprezentativac je krasno pogodio za 1:0, a potom i asistirao za treći gol Reala

Najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić predvodio je Real Madrid do rekordnog četvrtog naslova svjetskog klupskog prvaka nakon što je u subotnjem finalu u Abu Dhabiju zabio i asistirao za uvjerljivu 4:1 pobjedu kraljevskog kluba.

1/12

Real je poveo u 14. minuti prekrasnim pogotkom hrvatskog reprezentativca. S 18 metara lijevom nogom je odlično pogodio donji desni kut Al-Ainova gola nakon odbijanca.

Na 2:0 povisio je Marcos Llorente u 60. minuti, i to također golom vrijednim divljenja. Odbijenu loptu je volejem s ruba kaznenog prostora zakucao u mrežu.

Novi pogodak Real je zabio nakon kornera u 79. minuti. Modrić je odlično ubacio, a Sergio Ramos glavom pogadio za 3:0, čime je zaključena priča. 

Momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je do finala vodio Zoran Mamić, ipak je uspjela zabiti utješni pogodak. Strijelac je bio Japanac Tsukasa Shiotani u 86. minuti. 

Na konačnih 4:1 je postavio Yahia Nader, koji je zatresao vlastitiu mrežu nakon šuta Viniciusa. 

- Moramo biti ponosni. Da bi pobijedio Real, moraš odigrati savršenu utakmicu. Šteta što nismo otovorili pogotkom, imali smo šansu, ali mogu samo čestitati boljem. Real je velika momčad i zasluženo je slavio - prokomentirao je Zoran Mamić utakmicu.

Prije finala odigrana je utakmica za 3. mjesto, a nogometaši argentinske River Plate svladali su japansku Kashimu sa 4:0. Strijelci za argentinsku momčad bili su Bruno Zuculini (24), Gonzalo Martinez (73, 90+3) i Rafael Borre (89-11m).

>>> Pogledajte što je prije deset godina Modrić kazao u intervjuu za Večernji list

Foto: Reuters/Pixsell

Komentara 63

AG
Agricola
19:28 22.12.2018.

Čestitke doktoru nogometa, van svake konkurencije najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena, trenutno van svake konkurencije najboljem nogometašu na svijetu, veličanstvenom Luki Modriću!!

MA
Marsijanac
18:20 22.12.2018.

Al Ain je imao samo jednu priliku par minuta prije Lukinog pogodka.Olako gube loptu. Real je tehinicki superioran a Modric najbolji na terenu..

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
19:23 22.12.2018.

Bravo sine Hrvatine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije