Naslovnica Sport Ostali sportovi

U Vukovaru otvorene 20. Sportske igre mladih, došla i Janica Kostelić

Sport je grana koja je vrlo pozitivna za djecu te stoga djecu treba usmjeriti prema njemu da se druže, zabavljaju i budu djeca, rekla je Janica
03. svibnja 2016. u 17:51 1 komentara 370 prikaza
sportske igre mladih
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/4

Jubilarne 20. po redu Sportske igre mladih danas su svečano otvorene u Sportskoj dvorani u Vukovaru. Igre su otvorenim proglasili predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Kako je rekao Marić Igre su namijenjene osnovcima i srednjoškolcima koji se natječu u 10 sportova. Nakon otvaranja Igara i kvalifikacija po cijeloj Hrvatskoj finale je tijekom ljeta u Splitu.

- U ovih 20 godina na Igrama je sudjelovalo preko 800.000 djece iz svih dijelova Hrvatske. U projekt su se proteklih godina uključile BiH i Srbija. O tome koliko su Igre prepoznate govori i to da je samo tijekom prošle godine u igrama sudjelovalo oko 62.00 djece. U BiH sudjelovalo je oko 38.000 djece, a u Srbiji još oko 30.000, istakao je Marić.

Dodao je i kako je ponosan na činjenicu što su Sportske igre mladih ušle u sve dijelove Hrvatske te su postale prepoznatljiv projekt među djecom. Svečanosti otvaranja nazočila je i hrvatska proslavljena skijašica Janica Kostelić koja je od nedavno pomoćnica ministra obrazovanja zadužena za sport.

- Sport je grana koja je vrlo pozitivna za djecu te stoga djecu treba usmjeriti prema njemu da se druže, zabavljaju i budu djeca. Na taj način ona steknu i neke navike koje im mogu pomoći u daljem životu bez obzira bavili se sportom ili nečim drugim, rekla je Kostelić.

Dodala je i kako sportskih projekata ima dosta ali da to ipak nije dovoljno. U okviru otvorenja Sportskih igara mladih večeras će koncert u Vukovaru održati Jelena Rozga.  

>> Janica Kostelić od danas članica Vlade Tihomira Oreškovića

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • cronada:

    ❤Janica nasa sportska KRALJICA, dobro dosla u lijepu Slavoniju!❤VUKOVAR❤CROATIA ❤ JANICA ❤SLAVONIJA ❤