Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mateo i Luka pred vratima Kijeva!

Realov trener: Novi susret s Bayernom zahtijeva sasvim drugačiji pristup

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
26.04.2018.
u 07:48

Ni svemogući Cristiano Ronaldo nije upisao u strijelce, ali je Real Madrid još uvijek toliko snažan i raznolik da mu utakmice najviše svjetske razine i zahtjeva rješavaju igrači s klupe, poput Marca Asensia

Sjajni obrati, napetost, nevjerojatni promašaji i kolosalne pogreške karakterizirale su ovaj sraz u kojemu je Real Madrid došao do svoje rekordne 150. pobjede u Ligi prvaka; na mišiće i na iskustvo, a ne na spektakl, lepršavost, lakoću i atrakciju kakvu je primjerice demonstirao nedavno u Torinu protiv Juventusa. Madriđani su u prvoj polufinalnoj utakmici u Münchenu pobijedili Bayern s 2:1.

Čak se ni svemogući Cristiano Ronaldo nije upisao u strijelce, ali je Real Madrid još uvijek toliko snažan i raznolik da mu utakmice najviše svjetske razine i zahtjeva rješavaju igrači s klupe, poput Marca Asensia.

Luka Modrić
1/14

I tu se mora naglasiti Zidaneova pronicljivost: izvadio je iz igre Isca već nakon prvoga dijela (što je poprilično iznenadilo HTV-ovoga komentatora Stipu Pletikosu), gurnuo u vatru 22-godišnjaka s Mallorce Asensia i dobio - igrača odluke.

Tako je Real iz izgubljene pozicije, nakon vodstva Bayerna, praktički došao pred vrata Kijeva, odnosno trećega finala Lige prvaka zaredom, što je u povijesti ovoga natjecanja uspjelo samo Juventusu između 1996. i 1998. godine.

Istodobno, Luka Modrić je pred još jednim povijesnim dosegom, svojim četvrtim finalom Lige prvaka s Real Madridom, što njegovoj igračkoj grandioznosti pridodaje još jednu dimenziju i svrstava ga među najveće nogometaše najmonumentalnijega svjetskoga nogometnog kluba.

No, poučeni neugodnim Realovim iskustvom iz uzvrata s Juventusom u Madridu, još uvijek nije uputno proglašavati ga sigurnim pobjednikom srazova s Bayernom.

Tragičar Rafinha

Bavarci su neočekivanmo potpuno dominirali posjedom i nizali šansu za šansom. Vukao ih je 35-godišnji veteran Ribery, koji je zaista disao na škrge, i takav, iscijeđen kao limun, nije imao dovoljno koncentracije u završnici pa je, brat bratu, zapucao bar tri čista zicera. U promašajima mu se pridodao i Lewandowski, dok je Real Madrid sve kikseve Bavaraca okrutno kažnjavao.

Tako titulu tragičara utakmice nosi 32-godišnji Bayernov Brazilac Rafinha, ovom zgodom silom prilika lijevi branič (Alaba je ozlijeđen), čija je katastrofalna pogreška otvorila Realu šansu za pobjednički pogodak; naime, kontra koju su izveli Vazquez i Asensio bila je ubitačna.

- Morat ćemo se još dosta boriti za prolaz u finale, svjesni smo da ovo nije gotova priča. Kad se sjetimo što nam se dogodilo u uzvratnoj utakmici s Juventusom, naša priprema za novi susret s Bayernom zahtijeva sasvim drugačiji pristup. U suprotnom stvari bi mogle poći po zlu za nas - izjavio je Realov trener Zinedine Zidane i dodao:

- Jako smo motivirani i očito uživamo igrati u gostima u ovom natjecanju. Naš suparnik imao je svoje šanse, ali ukupno gledajući, držali smo stvari pod kontrolom. Sjajno je u momčadi imati igrača poput Marcela; ne samo što zna zabiti gol, nego i izvrsno odrađuje posao u obrani. To je igrač koji uvijek može napraviti razliku na terenu.

Na svoga trenera nadovezao s Lucas Vazquez.

- Odlično smo izveli kontru prije drugoga pogotka. Pritiskao sam Rafinhu, a Marco (Asensio) imao je savršenu realizaciju. Franck Ribery veliki je nogometaš, izgleda kao da mu je tek 25 godina - naglasio je Vazquez.

Ozljede Robbena i Boatenga

Bavarcima su kola krenula nizbrdo već u prvom poluvremenu, u kojemu su zbog ozljeda teren bili prisiljeni napustiti Robben i gorostasni stoper Boateng. Bili su to preteški udarci čak i za Heynckesov moćni stroj.

- Što nam je nedostajalo? Nismo bili u stanju postići još jedan pogodak, teško smo podnijeli izlaske Robbena i Boatenga. Pa smo im tako praktički darivali oba pogotka, bile su to zaista glupe pogreške. No, unatoč svim teškoćama, stvorili smo niz dobrih prigoda i jednostavno ih nismo znali realizirati. Ne sjećam se kada je netko stvorio toliko šansi protiv Real Madrida. Ne predajemo se, imamo još 90 minuta pred nama, nije gotovo - hrabri se iskusni Bayernov strateg Heynckes i poentira:

- Učinit ćemo sve da iz ove situacije izađemo kao pobjednici. To je jednostavno naša dužnost. Jer, ovdje nismo zaslužili poraz.

Niklas Süle, Bayernov obrambeni igrač, dao je i svoju recenziju ove neobične utakmice.

- Da smo danas pobijedili s 5:2, Real Madrid ne bi se mogao puno žaliti - kazao je Süle.

Real Madrid tako je ostvario treću pobjedu nad Bayernom u Münchenu u Ligi prvaka pa je i po tome rekorder. Milan je dva puta svladao Bavarce u gostima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije