Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golijada na Anfieldu

Liverpool pobijedio Romu i došao na korak do finala Lige prvaka

Liverpool pobijedio Romu i došao na korak do finala Lige prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
24.04.2018. u 22:46

Mohamed Salah imao je sjajnu večer na Anfieldu. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka egipatski je napadač zabio dva prekrasna gola, te dvaput asistirao u pobjedi Liverpoola protiv Rome (5:2).

Dobro je igrao i naš Dejan Lovren koji je u 38. minuti nakon ubačaja iz kuta pucao glavom, a lopta je pogodila u gredu. U 74. minuti je dobio žuti karton.

Liverpool - Roma
1/19

Strijelci u Liverpoolovoj pobjedi bili su Salah (36., 45.+1), Firmino (61., 68.) i Mane (56.). Roma se probudila u završnici dvoboja kada je pogocima Džeke (81.) i Perottija (85.) iz jedanaesterca uspjela smanjiti visoku prednost domaće momčadi.

Uzvratna utakmica igra se 2. svibnja u Rimu.

U prvih dvadesetak minuta Roma je izgledala dobro. U 19. minuti Kolarov je s ruba šesnaesterca pokušao iznenaditi vratara domaće momčadi. Karius je sklisku loptu uspio skrenuti u gredu! Nakon tog Romin pokušaja domaćin se trgnuo.

Liverpool je počeo nizati prilike, a obrana talijanske momčadi popustila je u 36. minuti. Salah, koji je do prošle sezone igrao za Romu, sjajnim je pogotkom zabio za 1:0. Egipatski napadač je s desne strane skinuo paučinu iz suprotnih rašlji Rominih vrata.

U sudačkoj nadoknadi prije odlaska na odmor Redsi su došli do drugog pogotka. Salah i Firmino poigrali se s Rominom obranom, a Egipćanin je akciju završio na efektan način i zabio za 2:0. 

Salah je ove sezone zabio ukupno 43 gola, a deset u Ligi prvaka u kojoj je tresao mrežu u posljednjih pet utakmica.

U nastavku je domaćin nastavio pritiskati i u samo pet minuta dotukao Romu. U 56. minuti Mane je nakon sjajne Salahove asistencije zabio za 3:0, a nešto kasnije Egipćanin je asistirao za novi Liverpoolov pogodak. Strijelac za 4:0 bio je Firmino. Brazilac je sedam minuta kasnije zabio novi pogodak za domaćina (5:0).

No Roma je završnici uspjela smanjiti visoku prednost domaćina. U 81. minuti zabio je Džeko, a četiri minute kasnije mrežu je zatresao i Perotti iz jedanaesterca te ublažio poraz na Anfieldu (5:2).

Komentara 21

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
22:22 24.04.2018.

Dzeko prosjecan napadac!!! Ja to stalno kažem!!! Liverpool igra Fantastično

MA
Marsijanac
22:48 24.04.2018.

Lovren je odigrao vrlo dobru tekmu.......Nego pitanje crvenoj bagri koja pljuje po Dinamu; je li Roma kanta za napucavanje?

KR
kruti218
20:47 24.04.2018.

a ne, valjda bi na klupi trebal bit, KAJ GOD!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije