Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA FORMA

Marin Čilić na Australian Openu ima veliku priliku napraviti što nije od 2018.

Australian Open
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
1/2
23.01.2022.
u 21:58

U slučaju pobjede, vjerojatno bi igrao protiv Danila Medvjedeva, kojeg u osmini finala čeka Maxime Cressy, neugodan suparnik, ali ipak autsajder u dvoboju s Rusom.

Marin Čilić ima veliku priliku izboriti prvo četvrtfinale nekog grand slam turnira od 2018. i prolaska među osam najbolji na US Openu.

Ujedno, u Australiji je baš 2018. dogurao do finala i izgubio u pet setova od Rogera Federera. I s krajem te sezone nekako se sve srušilo, no čini se da situacija ide na bolje jer u pobjedi protiv Andreja Rubljova Marin je podsjetio na najbolje dane.

I sad kad je pobijedio petog nositelja, Čiliću se otvara velika prilika u osmini finala. Naime, igra protiv talentiranog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, koji itekako zna igrati, ali sa svojom 21 godinom ipak je bitno neiskusniji od hrvatskog tenisača.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 22, 2022 Croatia's Marin Cilic celebrates winning his third round match against Russia's Andrey Rublev REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake Photo: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS

Potvrđuju to i brojke jer Čilić je u sva tri međusobna susreta pobijedio. Istina, nijednom nisu igrali na tri dobivena seta pa će biti zanimljivo vidjeti kako Marin stoji u takvom omjeru snaga. Jer, ruku na srce, taj meč ovisi upravo o tome kakav će biti najbolji hrvatski tenisač.

U slučaju pobjede, vjerojatno bi igrao protiv Danila Medvjedeva, kojeg u osmini finala čeka Maxime Cressy, neugodan suparnik, ali ipak autsajder u dvoboju s Rusom.

Komentara 2

BI
billynik
09:35 24.01.2022.

Gdje nesta ona odlična forma Vanja stručnjače?

Avatar toxic alien
toxic alien
22:38 23.01.2022.

Bojim se da bi upravo to, igra na tri dobijena seta, moglo biti kobno po Marina. To nazalost Marinu daje vise vremena da sve uprska! A on to i te kako zna, doslovice uprskati i izgubiti vec dobijeni mec. To mu se umalo dogodilo vec u drugom kolu protiv onog Gombosa, 117. igraca svijeta. Dobije prva dva seta komforno, 6:2 i 6:3, i onda... pad! Gubi treci set 6:3, a cetvrti ide u tie-break, uvijek lutrija! Da je izgubio taj tie-break koji je tijesno dobio, garantiram da bi izgubio i peti set. A takve padove u igri igraci iz Top 10 ne oprastaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije