Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi u euforiji

Joe Šimunić: Želim da dobijemo Real, Barcelonu i PSG!

dinamo-maribor (1)
Igor Kralj, Goran Stanzl/Pixsell
29.08.2012.
u 00:21

– Želio bih da opet Real Madrid dođe u Zagreb, ovaj put s Lukom Modrićem! – kaže predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Za Dinamo dao bih sve"!¨ Orila se pjesma iz luksuznog Dinamova autobusa ispred mariborskih svlačionica, plavi su već u Ljudskom vrtu počeli proslavljati drugi uzastopni ulazak u Ligu prvaka! Kapetan Milan Badelj odigrao je zadnju utakmicu u plavom dresu, bio je to njegov najavljeni oproštaj sa stilom...

>>Badelj: Sad kad smo ušli u Ligu prvaka, malo mi je žao što idem...

>>Mamić: Bio sam na tabletama za vrijeme utakmice!

>>Ligo prvaka, evo nas opet! Dinamo ponovo u eliti!

- Bilo je dobro. Ovo je velika stvar, ne samo za sport, nego za hrvatsku državu, drugu godinu za redom igramo Ligu prvaka! Lani možda nismo imali taj osjećaj, ali sad smo, nakon što smo lani opipali kakvo je to natjecanje, silno željeti opet ući u elitu! I uspjeli smo, meni je osobno draži ovaj ulazak u Ligu prvaka. Iskreno, lani sam bio spremniji da napustim Dinamo nego sad, atmosfera u svlačionici je fantastična i žao mi je što neću predvoditi momčad u Ligi prvaka.

Jeste li na kraju utakmice "progutali knedlu"?

– Ne, kao da još nisam svjestan da odlazim. Štoviše, bio sam presretan, jer smo pobijedili 1:0 u teškoj utakmici. A Dinamo je bio poznat po tome da obično poklekne na ovakvim domaćinskim terenima, no sad ni u jednom trenutku nisam pomislio da bismo mogli izgubiti utakmicu!

Badelj već u srijedu ujutro putuje u Hamburg, možda će već u subotu igrati za HSV. A je li dresove s ove utakmice sačuvao za sebe?

– Ne, oba sam poklonio. Fizioterapeutu Mariju Rubiniću i Željku Kordiću, članu klupske uprave – rekao je Badelj.

A Joe Šimunić bio je pravi lider obrane, držao je sve konce zadnjeg reda i nakon utakmice je rekao:

– Nije bilo lako, ali pokazali smo da smo bolja momčad. Atmosfera je bila vruća, ali kad smo zabili gol, bilo je sve lakše. Čestitam Mariboru na dobroj igri, daleko su dogurali.

Opet ste bili jedan od najboljih, vraćate se u vrhunsku formu?

– Važno je da igram, imam kontinuitet, odlično se osjećam i siguran sam da mogu još bolje igrati! Nije ovo moj maksimum!

Koga biste željeli u skupini Lige prvaka?

– Real, Barcelonu i PSG!

>>Donosimo vam moguće Dinamove protivnike u Ligi prvaka

>>Čačić: Nema euforije, i dalje znam da u subotu visim...

Fatos Beqiraj odigrao je dobro poluvrijeme, zamijenjen je zbog taktičkih razloga.

– Presretan sam, nije mala stvar igrati dvije godine uzastopno u Ligi prvaka. Došli smo u Maribor po pobjedu, to smo i napravili i sad ćemo to proslaviti. A siguran sam da smo lani stekli veliko iskustvo i bit ćemo sigurno bolji u Ligi prvaka nego prošle sezone.

Jeste li dirali loptu kod poništenog pogotka?

– Ne, nisam, bio je to autogol. No, sudac je mahao zaleđe, valjda je mislio da sam ja udario loptu.

Vratar Ivan Kelava ovaj put nije mora spašavati, iako je opet bio na visokoj razini.

– Sjajan je osjećaj igrati Ligu prvaka drugi put uzastopno. Tek ćemo za dan-dva biti svjesni ovoga uspjeha, posebno zato je je malo tko vjerovao u nas. Nakon Ludogorca svi su nas otpisali, ali sad je uspjeh slađi! Znali smo što radimo, i sad smo se u Mariboru postavili kao bolja momčad, zabili smo gol i sve je bilo tada pod našom kontrolom. Trener nam je donio mirnoću, to se vidi u svakoj utakmici...

Želja u skupini?

– Bayern! I tko god drugi dođe...

Josipa Pivarića ns poluvremenu je zagrlio sportski direktor Maribora, Zlatko Zahovič i nešto mu objašnjavao...

– Raspravljali smo zašto je poništen naš drugi pogodak, je li bilo zaleđe ili nije... Ja sam mislio da je bio čisti gol, a Zahovič je govorio "ne znam, nisam siguran", sve je to bilo vrlo korektno, čovjek me zagrlio i normalno smo razgovarali! Presretan sam, ovo je moja prva Liga prvaka i nadam se da će momčad biti uspješnija nego lani – kaže Pivarić.

Junak prve utakmice Duje Čop, bio je među najsretnijim dinamovcima, trčeći je jurio u autobus u kojem se pjevalo "Za Dinamo dao bih sve"!

– Pjesma ide tako kako ide! Ma sve je nebitno, osim našeg cilja kojeg smo ostvarili! Dosanjao sam svoj dječački san, uvijek sam maštao o Ligi prvaka, sad ću igrati u njoj, a da mi je to netko lani rekao, mislio bih da je lud!

Na utakmici je bio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

– Čestitam Dinamu, ispunio je željeni cilj uoči sezone i jedva čekam opet čuti himnu Lige prvaka. Želio bih da opet Real Madrid dođe u Zagreb, ovaj put s Lukom Modrićem!

Ovo je, inače, četvrta Liga prvaka za plave veterane – tehničkog direktora Davora Bukovinu, liječnika dr. Hrvoja Šojata, pomoćnog trenera Damira Krznara i ekonom Livija Cvrka. Čestitamo!

Komentara 6

SE
serđo
07:21 29.08.2012.

josip se malo zaigrao, ne mogu dva iz iste države u istu grupu :-) jasno da je idealna grupa real, city, juve i gnk. najveći španjolski, talijansi i hrvatski klub na istom mjestu.

MA
maxxxx
09:33 29.08.2012.

čuo na radiu, nije uopće tako rekao, nabrajao je protiv koga bi volio igrati, a ne koga bi volio u grupi

OB
-obrisani-
10:22 29.08.2012.

Joseph Šimunich wants to play against Real, Barcelona and PSG, but he needs to be advised that with this opponents even more as 23 balls will land back home in the patriotic net as the previous season !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije